03/13/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Με την ιταλική «κεντροαριστερή» κυβέρνηση Ρέντσι να εργάζεται ακούραστα για την εξαφάνιση της σταθερής εργασίας και το τσάκισμα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για την κερδοφορία του κεφαλαίου και την πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν με το καθεστώς των κουπονιών! Χωρίς σύμβαση και βέβαια χωρίς εργασιακά δικαιώματα, αμοίβονται με κουπόνια, τα οποία εξαργυρώνουν στο 75% της αξίας τους και το υπόλοιπο 25% χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα.
Το σύστημα αμοιβής με κουπόνια («εργόσημα» στην Ελλάδα) καθιερώθηκε το 2008 για την αμοιβή εποχικών εργαζόμενων στη γεωργία, που κυρίως είναι μετανάστες. Όμως επεκτάθηκε γρήγορα και πλέον εφαρμόζεται σε όλους τους κλάδους, ακόμη και σε εργοστάσια. Σύμφωνα με το συνδικάτο UIL, με αυτόν τον τρόπο πληρώθηκαν το 2015 περίπου 1,7 εκατ. εργαζόμενοι, δηλαδή το 8% του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στην Ιταλία και σχεδόν στο 80% των εποχικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών.

Το έδαφος για να γίνει ακόμα χειρότερη η απαράδεκτη πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό στρώνουν τα παζάρια με το κουαρτέτο.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τους εκπρόσωπους των θεσμών, έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση, προσθέτοντας όμως ότι οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες.
Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε η «εθνική σύνταξη» και τα ποσοστά αναπλήρωσης, όπου ήδη η κυβέρνηση εμφανίζεται να αποδέχεται αλλαγές προς το δυσμενέστερο.
Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το ύψος της «εθνικής σύνταξης» στα 384 ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι σε αυτήν τη φάση δεν τέθηκε θέμα σύνδεσής της με εισοδηματικά κριτήρια. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι γίνεται συζήτηση για τα έτη που θα πρέπει να έχει συμπληρώσει κάποιος για να παίρνει την «εθνική σύνταξη». Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί προτείνουν η «εθνική σύνταξη» να δίνεται στα 20 έτη ασφάλισης και όχι στα 15. Το υπουργείο Εργασίας δεν αποκλείει να δίνεται πλήρης εθνική σύνταξη σε όσους συμπληρώνουν 20 έτη και χαμηλότερη σε όσους συμπληρώνουν 15 έτη.
Για τα ποσοστά αναπλήρωσης ο Γ. Κατρούγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν κλείσει πάνω από 25 χρόνια ασφάλισης, μειώνοντας αντιστοίχως τα ποσοστά αναπλήρωσης για λιγότερα έτη ασφάλισης.
Για τις επικουρικές, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα «δύο άκρα» με το ΔΝΤ και για αυτό το λόγο το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος. Πάντως, όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπουν μεγάλο μαχαίρι στις επικουρικές, ενώ πρόσφατα ο Γ. Κατρούγκαλος τοποθέτησε την «κόκκινη» γραμμή για να μη γίνουν περικοπές τα 1.300 ευρώ συνολικές συντάξιμες αποδοχές το μήνα.
Για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι θεσμοί ζήτησαν επιπλέον στοιχεία.
Από τα λεγόμενα του υπουργού προκύπτει ότι σε σχέση με τη μνημονιακή δέσμευση για περικοπές 1,8 δισ. ευρώ το κουαρτέτο δέχεται ότι έχουν καλυφθεί περίπου 900 εκατ. ευρώ και αναζητούνται ακόμη άλλα 900 εκατ. ευρώ.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για το Ασφαλιστικό παρεβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Ασφαλιστικό και Φορολογικό δεν θα λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία. 
Για το δημοσιονομικό κενό υποστήριξε ότι αυτό θα καλυφθεί είτε από τη φορολογία εισοδήματος είτε από άλλα μέτρα, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.
Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Ευκλ. Τσακαλώτου με το κουαρτέτο για το Φορολογικό, μετατέθηκε για αύριο. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει αντιπρόταση για την πρόταση των θεσμών να μειωθεί το αφορολόγητο.

Να «ξεπλύνει» την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία και να διατηρήσει «ζωντανές» τις αυταπάτες για το χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Παρίσι όπου συμμετείχε σε συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών, που διοργάνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Αναφερόμενος στην «παράλληλη κρίση», οικονομική και προσφυγική, που βιώνει η Ευρώπη, δήλωσε ότι «αναδεικνύουν με έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση».
«Η Ελλάδα επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις, συνεπώς μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη», ανέφερε στη δήλωσή του, αποσιωπώντας ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ αφορούν περισσότερο τα συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου.
Θέλοντας να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές χαρακτήρισε «καταλύτη του ευρωσκεπτικισμού» το νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, αντιπαρατάσσοντας απέναντί τους τις «προοδευτικές δυνάμεις», στις οποίες συγκαταλέγει και τη σοσιαλδημοκρατία, που βαρύνεται με εγκλήματα κατά των λαών, και οι οποίες «προοδευτικές δυνάμεις» κατά τα λεγόμενά του οφείλουν να αναδείξουν την ανάγκη «να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες» της ΕΕ, που δεν είναι άλλες από τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
«Το χειρότερο για την Ευρώπη είναι να συνεχιστεί η ανοχή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα», είπε στην τοποθέτησή του, προτρέποντας τις «προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο». Ωστόσο, στην ομιλία του από τη μία επέκρινε τη λιτότητα και από την άλλη υπεραμύνθηκε όλου του αντιλαϊκού οπλοστασίου της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι ο καυγάς γίνεται για τη στήριξη του κεφαλαίου. «Χρειαζόμαστε κοινά δημοσιονομικά εργαλεία, αλλά και κοινούς φορολογικούς κανόνες, τραπεζική ένωση, αλλά και πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων», σημείωσε, αποσιωπώντας ότι όλα αυτά συμβαδίζουν με τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ. 
Φτάνοντας στο «ψητό» της υπόθεσης ζήτησε ένα «έκτακτο επενδυτικό πακέτο ιδίως για τις χώρες του Νότου, που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας» προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς τους ομίλους και την επάνοδο στην καπιταλιστική ανάκαμψη.
Για το ελληνικό πρόγραμμα υποστήριξε ότι κάποιοι επιμένουν να ζητάνε εν όψει της πρώτης αξιολόγησης, περισσότερα από όσα προβλέπει η Συμφωνία. «Ξεκαθαρίζω ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο από όσα προβλέπει η Συμφωνία του Ιούλη», ανέφερε, λες και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου δεν αρκούν για να δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό.
Στο Προσφυγικό εντόπισε το πρόβλημα στην «ηγεμονία των ακροδεξιών ιδεών» και όχι στις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης ζήτησε να εφαρμοστεί η επανεγκατάσταση προσφύγων απευθείας από τηνΤουρκία.

Με σκοπό την οργάνωση της δράσης και την ετοιμότητα όλων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Μάρτη.
Η εκτελεστική γραμματεία προχώρησε σε αποτίμηση της μέχρι τώρα αγωνιστικής δραστηριότητας των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Ενώ παράλληλα κατέληξε σε πρόταση πάλης προς τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
Καλώντας μέσω ανακοίνωσης κάθε φοιτητικό σύλλογο, κάθε επιτροπή αγώνα, κάθε φοιτητή και σπουδαστή να οργανώσει δράσεις αλληλεγγύης στο πλευρό των χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών και παράλληλα να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση της συλλογικής δράσης για τα δικαιώματά μας στις σπουδές και τη ζωή.
Η Ε.Γ του ΜΑΣ στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνει:
Τώρα είναι ώρα συλλογικής δράσης και ανυποχώρητου αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που δεν αντέχουμε να βλέπουμε στις ειδήσεις των 08:00 το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που αφού γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, εγκλωβίζονται στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες παίζοντας κυριολεκτικά τη ζωή τους κορόνα γράμματα.
Είμαστε πολλοί, είμαστε από την ίδια πλευρά όλοι εμείς που θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που μάθαμε. Που θέλουμε να προσφέρουμε στο λαό μας και τη χώρα μας και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων. Που θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.
Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που δεν ανεχόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων και προχωρά στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, σαρώνοντας κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα που μας είχε απομείνει.
Δίνουμε παρόν στο «μεγάλο μάθημα» για τη ζωή που μας αξίζει. Η θέση μας βρίσκεται, στον συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας στις σπουδές και τη ζωή.
Για τους πολλούς φτώχεια, πόλεμοι, προσφυγιά… και για τους λίγους κέρδη και χλιδή
Δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι που γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ("hot spots") χωρίς την στοιχειώδη κρατική μέριμνα.
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 10.000 χαμένα κυριολεκτικά μικρά παιδιά στο δρόμο τους για την Ευρώπη, 50.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χιλιάδες νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των προσφύγων, οι ευθύνες της δεν κρύβονται: συμμετέχει όπως και οι προηγούμενες στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο και υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών.
Το θράσος της ελληνικής κυβέρνησης και των παπαγάλων του συστήματος ξεπερνάει κάθε όριο. Μας παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως «σωτήρες». Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου: Οι πόλεμοι των ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ξερίζωσαν τους λαούς από τις πατρίδες τους!
Από το Αφγανιστάν (2001), το Ιράκ(2003), τη Λιβύη (2011) μέχρι και τη Συρία τα κανόνια των ιμπεριαλιστών μοίραζαν αίμα και ξεριζωμό για χιλιάδες, για να εξασφαλίσουν πλούτη για τα αφεντικά.
Η πολιτική που καταστρέφει τις ζωές αυτών των ανθρώπων με βόμβες ρημάζει τις σπουδές και το μέλλον μας με μνημόνια και μέτρα!
Μαζί με την αλληλεγγύη που οργανώνεται αυτό το διάστημα από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα από τη νεολαία και το λαό, να στείλουμε μήνυμα: Αλληλεγγύη θα πει αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. που για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων ξεριζώνει λαούς, επιτίθεται στο παρόν και το μέλλον μας».
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν την επίθεση στα δικαιώματα μας. Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση προχωρά σε κατάργηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών.
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν και άλλο τις σπουδές μας, να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.Πληρώνουμε ήδη ένα σκασμό λεφτά για αναλώσιμα, εργαστηριακά υλικά, συγγράμματα. Οι ελάχιστες εστίες που υπάρχουν μαραζώνουν και συνεχώς υποβαθμίζονται. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα μαθήματα μας πραγματοποιούνται σε «τριτοκοσμικές» συνθήκες σε αίθουσες που δεν χωράμε ή χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, ή μέσα στη βρώμα λόγω έλλειψης καθαριότητας!!!
Όλοι σε ετοιμότητα! Ετοιμάζεται νέα επίθεση στις σπουδές μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πώς όχι μόνο καλεί στον διάλογο για την παιδεία όλους τους προηγούμενους Υπ. Παιδείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει την επίθεση στις σπουδές μας και από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι: Νέες περικοπές στα βιβλία που δίνονται δωρεάν, μέχρι και σκέψεις για δίδακτρα έπεσαν στο τραπέζι του «διαλόγου», πλήρες ξεπούλημα της περιουσίας των Ιδρυμάτων μας, νέο «αριστερό» σχέδιο Αθηνά κ.α.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειές μας να πάρουμε πτυχίο και να βρούμε δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.
Κυβερνήσεις - Ε.Ε. όλα αυτά τα χρόνια θέλουν από τα Πανεπιστήμια να βγάζουν ημιμορφωμένο και φθηνό επιστημονικό δυναμικό, να γινόμαστε το «καύσιμο» για τις μηχανές των κερδών των μονοπωλίων.
Σήμερα πάνω από 25% των νέων είναι άνεργοι, 500.000 δουλεύουν με 300 ευρώ, 800.000 δουλεύουν «μαύροι» ανασφάλιστοι, ενώ το 70% δουλεύει με ατομικές συμβάσεις μειωμένες τα τελευταία χρόνια κατά 40%.
Η δική μας «κόλαση» είναι «παράδεισος» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για αυτό την δική μας ανασφάλεια για το μέλλον την ονομάζουν «ανταγωνιστικότητα».
Κυβέρνηση – ΕΕ - Κεφάλαιο είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στα «αυγά μας»! Την τελευταία κουβέντα θα την πούμε εμείς στον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης!!!
Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας και τα αδέρφια μας τους μαθητές! Η συμμαχία μας με όσους πλήττονται είναι η πραγματική απάντηση στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου, κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ.
Στοχεύουμε τον πραγματικό ένοχο την πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών ρημάζουν οι κυβερνήσεις τις σπουδές και το μέλλον μας. Για τα ίδια συμφέροντα διεξάγουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ξεριζώνουν λαούς.
Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, οργανωνόμαστε σε κάθε έτος και τμήμα, συζητάμε στις συνελεύσεις μας, διεκδικούμε συλλογικά τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ο καθένας μόνος του είμαστε χαμένοι από χέρι, μαζί είμαστε πιο δυνατοί.
  • Συλλέγουμε σε κάθε έτος, εργαστήριο και αμφιθέατρο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, παίρνουμε αντιπολεμικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές μας στις 21 Μάρτη παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού!
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!
  • Οργάνωση φοιτητικών συλλαλητηρίων, ενάντια στην επίθεση στις σπουδές και τα δικαιώματα μας!
  • Κλείνουμε τις σχολές μας και συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο ασφαλιστικό έγκλημα στη βουλή!» 
Με σκοπό την οργάνωση της δράσης και την ετοιμότητα όλων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, συνεδρίασε ηΕκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Μάρτη.
Η εκτελεστική γραμματεία προχώρησε σε αποτίμηση της μέχρι τώρα αγωνιστικής δραστηριότητας των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Ενώ παράλληλα κατέληξε σε πρόταση πάλης προς τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
Καλώντας μέσω ανακοίνωσης κάθε φοιτητικό σύλλογο, κάθε επιτροπή αγώνα, κάθε φοιτητή και σπουδαστή να οργανώσει δράσεις αλληλεγγύης στο πλευρό των χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών και παράλληλα να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση της συλλογικής δράσης για τα δικαιώματά μας στις σπουδές και τη ζωή.
Η Ε.Γ του ΜΑΣ στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνει:
Τώρα είναι ώρα συλλογικής δράσης και ανυποχώρητου αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που δεν αντέχουμε να βλέπουμε στις ειδήσεις των 08:00 το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που αφού γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, εγκλωβίζονται στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες παίζοντας κυριολεκτικά τη ζωή τους κορόνα γράμματα.
Είμαστε πολλοί, είμαστε από την ίδια πλευρά όλοι εμείς που θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που μάθαμε. Που θέλουμε να προσφέρουμε στο λαό μας και τη χώρα μας και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων. Που θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.
Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που δεν ανεχόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων και προχωρά στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, σαρώνοντας κάθε ασφαλιστικό και εργασιακό δικαίωμα που μας είχε απομείνει.
Δίνουμε παρόν στο «μεγάλο μάθημα» για τη ζωή που μας αξίζει. Η θέση μας βρίσκεται, στον συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας στις σπουδές και τη ζωή.
Για τους πολλούς φτώχεια, πόλεμοι, προσφυγιά… και για τους λίγους κέρδη και χλιδή
Δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι άνθρωποι που γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ("hot spots") χωρίς την στοιχειώδη κρατική μέριμνα.
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 10.000 χαμένα κυριολεκτικά μικρά παιδιά στο δρόμο τους για την Ευρώπη, 50.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χιλιάδες νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των προσφύγων, οι ευθύνες της δεν κρύβονται: συμμετέχει όπως και οι προηγούμενες στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. που μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο και υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών.
Το θράσος της ελληνικής κυβέρνησης και των παπαγάλων του συστήματος ξεπερνάει κάθε όριο. Μας παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως «σωτήρες». Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου: Οι πόλεμοι των ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ξερίζωσαν τους λαούς από τις πατρίδες τους!
Από το Αφγανιστάν (2001), το Ιράκ(2003), τη Λιβύη (2011) μέχρι και τη Συρία τα κανόνια των ιμπεριαλιστών μοίραζαν αίμα και ξεριζωμό για χιλιάδες, για να εξασφαλίσουν πλούτη για τα αφεντικά.
Η πολιτική που καταστρέφει τις ζωές αυτών των ανθρώπων με βόμβες ρημάζει τις σπουδές και το μέλλον μας με μνημόνια και μέτρα!
Μαζί με την αλληλεγγύη που οργανώνεται αυτό το διάστημα από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα από τη νεολαία και το λαό, να στείλουμε μήνυμα: Αλληλεγγύη θα πει αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. που για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων ξεριζώνει λαούς, επιτίθεται στο παρόν και το μέλλον μας».
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν την επίθεση στα δικαιώματα μας. Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση προχωρά σε κατάργηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών.
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν και άλλο τις σπουδές μας, να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.Πληρώνουμε ήδη ένα σκασμό λεφτά για αναλώσιμα, εργαστηριακά υλικά, συγγράμματα. Οι ελάχιστες εστίες που υπάρχουν μαραζώνουν και συνεχώς υποβαθμίζονται. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα μαθήματα μας πραγματοποιούνται σε «τριτοκοσμικές» συνθήκες σε αίθουσες που δεν χωράμε ή χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, ή μέσα στη βρώμα λόγω έλλειψης καθαριότητας!!!
Όλοι σε ετοιμότητα! Ετοιμάζεται νέα επίθεση στις σπουδές μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πώς όχι μόνο καλεί στον διάλογο για την παιδεία όλους τους προηγούμενους Υπ. Παιδείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει την επίθεση στις σπουδές μας και από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι: Νέες περικοπές στα βιβλία που δίνονται δωρεάν, μέχρι και σκέψεις για δίδακτρα έπεσαν στο τραπέζι του «διαλόγου», πλήρες ξεπούλημα της περιουσίας των Ιδρυμάτων μας, νέο «αριστερό» σχέδιο Αθηνά κ.α.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειές μας να πάρουμε πτυχίο και να βρούμε δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.
Κυβερνήσεις - Ε.Ε. όλα αυτά τα χρόνια θέλουν από τα Πανεπιστήμια να βγάζουν ημιμορφωμένο και φθηνό επιστημονικό δυναμικό, να γινόμαστε το «καύσιμο» για τις μηχανές των κερδών των μονοπωλίων.
Σήμερα πάνω από 25% των νέων είναι άνεργοι, 500.000 δουλεύουν με 300 ευρώ, 800.000 δουλεύουν «μαύροι» ανασφάλιστοι, ενώ το 70% δουλεύει με ατομικές συμβάσεις μειωμένες τα τελευταία χρόνια κατά 40%.
Η δική μας «κόλαση» είναι «παράδεισος» για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για αυτό την δική μας ανασφάλεια για το μέλλον την ονομάζουν «ανταγωνιστικότητα».
Κυβέρνηση – ΕΕ - Κεφάλαιο είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στα «αυγά μας»! Την τελευταία κουβέντα θα την πούμε εμείς στον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης!!!
Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας και τα αδέρφια μας τους μαθητές! Η συμμαχία μας με όσους πλήττονται είναι η πραγματική απάντηση στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου, κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ.
Στοχεύουμε τον πραγματικό ένοχο την πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών ρημάζουν οι κυβερνήσεις τις σπουδές και το μέλλον μας. Για τα ίδια συμφέροντα διεξάγουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ξεριζώνουν λαούς.
Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, οργανωνόμαστε σε κάθε έτος και τμήμα, συζητάμε στις συνελεύσεις μας, διεκδικούμε συλλογικά τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ο καθένας μόνος του είμαστε χαμένοι από χέρι, μαζί είμαστε πιο δυνατοί.
  • Συλλέγουμε σε κάθε έτος, εργαστήριο και αμφιθέατρο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, παίρνουμε αντιπολεμικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές μας στις 21 Μάρτη παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού!
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!
  • Οργάνωση φοιτητικών συλλαλητηρίων, ενάντια στην επίθεση στις σπουδές και τα δικαιώματα μας!
  • Κλείνουμε τις σχολές μας και συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο ασφαλιστικό έγκλημα στη βουλή!» 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget