07/17/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Nα εγκρίνουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές η Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία θα προβλέπει αυστηρή εποπτεία και όρους.
Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει «στενό έλεγχο» για τη χορήγηση βοήθειας.
«Η συμφωνία είναι δύσκολη για την Ελλάδα. Η διάσωση της Ελλάδας δεν γίνεται με όποιο κόστος, αλλά εντός του πλαισίου των κανόνων», είπε. «Δεν αποφασίσαμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για μια ισχυρή Ευρώπη και Ευρωζώνη», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι τα παζάρια για την Ελλάδα αποτυπώνουν γενικότερες συζητήσεις για την πορεία της Ευρωζώνης.
Η ΕΕ έχει κανόνες 
«Παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφορές, εμείς εγγυόμαστε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, τονίζοντας πως «το ευρώ βρίσκεται πάνω από κόμματα και νομίσματα». Ωστόσο, επέμεινε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να πούμε ότι οι τοπικές εκλογές θα αποφασίζουν ότι δεν ισχύουν οι συνθήκες».
Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το χαρακτήρισε «συντρίμμια». Υπογράμμισε ότι «το πιο σημαντικό νόμισμα, η εμπιστοσύνη, έχει χαθεί», αλλά παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από την Ελληνική Βουλή. «Δεν φτάνουν οι δεσμεύσεις, αλλά τα έργα και αυτό έκανε η Ελλάδα την Τετάρτη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση στην Ελλάδα. «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν εδώ στη Γερμανία οι συνταξιούχοι περίμεναν έξω από κλειστές τράπεζες να πάρουν 120 ευρώ», ανέφερε.
Για ακόμη μια φορά απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει «κούρεμα» χρέους εντός της Ευρωζώνης, ισχυριζόμενη ότι «μια ένωση μεταφοράς χρέους θα ήταν το τέλος της κοινότητας δικαίου και δεν θα το επιτρέψουμε». 
Οι όροι θα είναι σκληροί
Να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
O επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD τόνισε ότι «στον αγώνα που κάνει η Ελλάδα είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι». 
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι όροι του προγράμματος είναι σκληροί, αλλά δεν θα ήταν τόσο σκληροί αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις. 

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων με χορό εκατομμυρίων προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης που συνεδρίασε τη Δευτέρα 13-7-2015, με θέμα την πρόταση της δημοτικής αρχής για την επαναλειτουργία του εργοστασίου βιοξήρανσης στη ΒΙΠΕΗ που έχει σταματήσει να λειτουργεί από τον Απρίλη του 2014.
Σε δελτίο Τύπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: «Θυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα στις 2-6-2015 είχε παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη σκοπιμότητας η οποία παραγγέλθηκε από την Περιφέρεια, με την οποία είχαμε διαφωνήσει η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' και είχαμε εκφράσει δημόσια τη θέση της.
Η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες, εκτός του ότι στερείται επιστημονικής βαρύτητας και αποτελεί μια έκθεση ιδεών με συρραφή διαφόρων απόψεων και φανταστικών σεναρίων, στην ουσία της είναι βαθιά αντιλαϊκή. Και αυτό γιατί:
  • Θεωρεί ως δεδομένη την ανάθεση της λειτουργίας της μονάδας σε ανάδοχο – δηλαδή σε ιδιώτη.
  • Εκτοξεύει το κόστος κατασκευής της γύρω στα 50 εκ. € ενώ η υφιστάμενη μονάδα είχε κοστίσει το 2008 περί τα 20 εκ. €, σήμερα δεν λειτουργεί και γι' αυτό ο Δήμος πληρώνει κάθε μέρα πρόστιμο στην ΕΕ 2.000€! Κόστος που θα μετακυλιστεί στους δημότες με πανάκριβα τέλη.
Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' έχει καταθέσει πρόταση από το Νοέμβρη του 2014, που επανέλαβε και χθες, να αλλάξει ο χαρακτήρας της υφιστάμενης μονάδας βιοξήρανσης σε μονάδα μηχανικής διαλογής, παραγωγής κόμποστ κλπ με την προϋπόθεση να αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑΚ) που οδηγεί τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ιδιωτικοποίηση και την καύση με πανάκριβες μεθόδους που θα μετακυλιστούν στην πλάτη του Κρητικού λαού, με πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη και επιβάρυνση του περιβάλλοντος!
Τόνισαν ότι βασική θέση του ΚΚΕ για την οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί.
Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης έχει σαν βασικές προϋποθέσεις τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, τον ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα, την κοινωνική κρατική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, την κρατική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, τον εργατικό, λαϊκό έλεγχο, την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Αυτή βέβαια την πρόταση απέρριψαν τόσο η δημοτική αρχή όσο και η παράταξη του Γ. Κουράκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας αποχώρησαν επειδή θεώρησαν ότι αμφισβητείται ο ΠΕΣΔΑΚ… δηλαδή η ιδιωτικοποίηση.
Εντυπωσιακή ήταν η πλήρης εναρμόνιση και στοίχιση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με την δημοτική αρχή, ειδικά στο ζήτημα της παρουσίας εργολάβου, αρκεί να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες και ανταγωνισμό!! Στο ίδιο πνεύμα υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής και η παράταξη της ''Λαϊκής Στάσης πληρωμών''.
Ο Ηρακλειώτικος λαός δεν πρέπει να παρακολουθεί παθητικά αυτό το χορό εκατομμυρίων που στήνεται στην πλάτη του για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, γιατί όπως συμβαίνει πάντα, στο τέλος αυτός είναι που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο».

Ακόμη και εντός της ημέρας τοποθετούν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού νεότερες πληροφορίες, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά ότι θα πάρουν λίγο περισσότερο χρόνο τα παζάρια για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να επιτευχθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία ακόμη και χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία.
Μετά τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, που φέρεται να είπε ότι θα συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών, ανάλογο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον «ΑΝΤ1».
Ο Π. Καμμένος ξεκίνησε λέγοντας ότι η απόφαση για το νέο πρόγραμμα «πάρθηκε μετά από εκβιασμό», για να καταλήξει ότι «θα πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν ώστε να φύγει η χώρα από τη σφαίρα του εκβιασμού». Δηλαδή θα ξεφύγουμε από τον «εκβιασμό», υπογράφοντας τον «εκβιασμό»! Αυτό και αν είναι νοητικό άλμα.
«Εγώ λέω να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας», ανέφερε, προσθέτοντας πως «από τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία θα πάμε σε εκλογές», τις οποίες προσδιόρισε για Σεπτέμβρη με Οκτώβρη. Όπως είπε, μετά την υπογραφή της συμφωνίας «υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση οι βουλευτές ή θα πάμε σε εκλογές».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης τάχθηκε υπέρ ενός κυβερνητικού σχήματος που θα εξυπηρετήσει την υπογραφή του μνημονίου, ενώ απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκλογών, με το επιχείρημα ότι αυτό συναρτάται από πολλούς παράγοντες. «Δεν πρέπει να έχουμε μία κυβέρνηση που θα είναι απλώς εκλογική. Στόχος της, με τη νέα της σύνθεση, θα πρέπει να είναι να βάλει το νερό στο αυλάκι. Φυσικά, ο χρόνος των εκλογών αποφασίζεται από τον πρωθυπουργό, αλλά εξαρτάται και από τη συμπεριφορά πολλών παραγόντων στο εσωτερικό και το εξωτερικό», δήλωσε στο «Mega».
Ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υπογραφή της συμφωνίας και στην απομάκρυνση του Grexit από το λεξιλόγιο της ευρωπαϊκής συζήτησης. «Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θα κρίνει πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στο εσωτερικό του κόμματος ή φυγή προς τα εμπρός μέσω εκλογών γιατί τα «δύσκολα» είναι μπροστά. Όπως είπε, το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αφορούσε την προηγούμενη αξιολόγηση, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περάσουν δυσκολότερα νομοθετήματα, «μεγαλύτερης αντικοινωνικότητας».

Ο λαός πρέπει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να οργανώσει την πάλη του και να αποτρέψει την εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων, τόνισε με παρέμβασή του στο «ΜEGA» ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η μόνη διέξοδος για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σημείωσε, είναι να «πετάξουν» από πάνω τους τις «σκουριασμένες» αντιλήψεις ότι η βάρβαρη σημερινή πραγματικότητα είναι μονόδρομος, βάζοντας πλώρη για ένα σύστημα όπου στο επίκεντρο θα είναι η κάλυψη των αναγκών τους.

Ο λαός χρειάζεται να πρωταγωνιστήσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να μην περιμένει από σωτήρες και διάφορες διεργασίες τη λύση, να οργανώσει την πάλη του, να σκεφτεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής 17 Ιούλη 2015, προσθέτοντας ότι για το ΚΚΕ μπορεί να υπάρξει λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα λειτουργεί με κριτήριο όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Επισήμανε ότι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθούν και μας προτείνουν είναι χρεοκοπημένος, ενώ οι δυνάμεις της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν πλάτη, χειροκρότησαν τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και θεώρησαν ως πολύ καλή βάση την 47σέλιδη πρόταση της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε τραγέλαφο, προκλητική κοροϊδία και υποκρισία τη θέση τους ότι καταψηφίζουν το μνημόνιο, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει. 

«Ε, λοιπόν, τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουνε». Με αυτό το απόσπασμα από προεκλογική ομιλία του Αλ. Τσίπρα ξεκινάει το νέο χιουμοριστικό σποτ της ΚΝΕ... 
Η συνέχεια στο βίντεο...

Επειδή η επόμενη μέρα είναι κρίσιμη, ο κόσμος να εμπιστευτεί το ΚΚΕ στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στις συνέπειες αυτής της πολιτικής, στους μονόδρομους που κοστίζουν. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην τηλεόραση του «Σκάι», το πρωί της Παρασκευής 17 Ιούλη 2015. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το λαό μας, με το μνημόνιο που είναι ΣΥΡΙΖΑίικο και ΑΝΕΛ, αλλά έχει και την υπογραφή των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού.
Κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης που τάχα ανακάλυψε ότι δεν είχε εναλλακτική και σημείωσε ότι το ΚΚΕ ξεκάθαρα έλεγε ότι μέσα στα τείχη της ΕΕ, της ΟΝΕ και της εξουσίας του κεφαλαίου δεν υπάρχει εναλλακτική φιλολαϊκή λύση, αυτή βρίσκεται έξω από τα τείχη.  
Χαρακτήρισε ως νέο ανάχωμα τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι επιχειρείται να ανακοπεί ο ριζοσπαστισμός και η αγωνιστικότητα του κόσμου. Αυτό το πολιτικό προσωπικό μέσω της αποχής και του «Όχι» πάει να ξεπλύνει τις ευθύνες του, είναι μέχρι το μεδούλι καιροσκοπικό και οπορτουνιστικό όταν λέει ότι καταψηφίζει το μνημόνιο, αλλά στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση. 

Με ανατιμήσεις-φωτιά θα έρθουν αντιμέτωποι από τη Δευτέρα εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή η αύξηση του ΦΠΑ σε 23% σε δεκάδες είδη διατροφής και υπηρεσιών.
Ενδεικτικά τα προϊόντα των οποίων ο ΦΠΑ αυξάνεται σε 23% είναι:
- Μοσχαρίσια κρέατα, νωπά διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα
- Καφές, κακάο, τσάι βουνού, χαμομήλι, φασκόμηλο
- Ζάχαρη, ξύδι
- Μπαχαρικά
- Αλλαντικά
- Μαρμελάδες, σοκολάτες, μπισκότα, παγωτά, ζαχαρωτά και άλλα είδη ζαχαροπλαστικής
- Ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια
- Ηλιέλαιο, σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο
- Αναψυκτικά - Χυμοί
- Ζυμαρικά, ψημένα ή παραγεμισμένα ή αλλιώς παρασκευασμένα
Επιπλέον στο 23% αυξάνεται ο ΦΠΑ σε εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τραμ, μετρό, τρόλεϊ, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.), κόμιστρα ταξί, εστίαση - catering, έτοιμα γεύματα, φροντιστήρια.
Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του 902.gr η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα πλοία μέσω της αύξησης του ΦΠΑ έχει από χτες μπει σε εφαρμογή... Αστραπιαία η εφαρμογή, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του λέει ότι η εφαρμογή των αλλαγών στο ΦΠΑ ξεκινάει από Δευτέρα 20 Ιούλη.

Με τον ίδιο εκβιασμό, «μνημόνιο ή χρεοκοπία», που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από κοινού με τα άλλα τρία κόμματα στη Βουλή. Ο λογαριασμός είναι μεγάλος και καλείται να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός, επισήμανε οΓιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Blue Sky» το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιούλη 2015.
Έφερε ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό, για το οποίο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 850 εκατομμύρια ευρώ μέσω της αύξησης του 2% στην εισφορά του κλάδου υγείας, ενώ μείωση έρχεται και στις επικουρικές συντάξεις με την εισφορά του 6% για πρώτη φορά.
Όσον αφορά τη συζήτηση Grexit ή όχι, επισήμανε ότι αυτή η διαφωνία αντικατοπτρίζει τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου σε επίπεδο ΕΕ και Ελλάδας. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ ο λαός χάνει δικαιώματα, κατέληξε ο Γ. Λαμπρούλης. 

Σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη νέα συμφωνία, ενάντια στη νέα βαρβαρότητα καλούν Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνει: 
«Τα νέα μέτρα-φωτιά, που συνοδεύουν τη συμφωνία, ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για φθηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη. Ανοίγουν στους επιχειρηματίες νέους δρόμους για να "μασουλήσουν" τα "πακέτα" στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, θυσιάζουν τη δημόσια περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και η φτωχή αγροτιά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. (...)
Απαιτούμε: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο αντιλαϊκό πακέτο. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τα χρέη, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Διεκδικούμε: Την ανάκτηση όλων των απωλειών από τα προηγούμενα μέτρα. Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τα κέρδη αυτών που γεμίζουν τα σεντούκια τους από το δικό μας ιδρώτα».(Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου τονίζει:
«Μοναδικός δρόμος είναι η καλύτερη οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τα ΔΣ σε όλη την Ελλάδα να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, να συγκαλέσουν μαζικές διαδικασίες, να προετοιμάσουν τους συναδέλφους για σκληρό αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων στα εργοστάσια.
Μόνη επιλογή μας η σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Να αποβάλουμε το φόβο και τη λογική της υποταγής γιατί μας οδηγεί στο να χάσουμε ό,τι μας έχει απομείνει. Ο μόνος δρόμος που συμφέρει το λαό είναι η έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με διαγραφή του χρέους που δημιούργησαν οι καπιταλιστές για δικό τους όφελος και με το λαό αποφασισμένο να χτίσει τη δικιά του εξουσία». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν, μεταξύ άλλων,  με ανακοίνωσή τους:
«Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την Υγεία που θα υπολογίζεται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα - Υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος.
Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας, τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στη βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του.
Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να γραφτούν, να οργανωθούν στα σωματεία τους σε κάθε περιοχή της χώρας, να δυναμώσουμε την ενότητά μας. Να μην επιτρέπουμε στις δυνάμεις του συστήματος να μας διαχωρίζουν. Να αποκτάμε, μέσα από αυτή τη δράση και συμμετοχή, ενημέρωση, γνώση, εμπειρία, χρήσιμα εφόδια στους δύσκολους καιρούς που έρχονται» (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ)
Την αντίθεσή της στα νέα μέτρα-λαίλαπα δηλώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της:
«Φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού με το 3ο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.
Στον κλάδο, οι βιομήχανοι έχουν εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματά μας. Επικαλούνται το capital control στις τράπεζες που αποφάσισε η κυβέρνηση και προχωράνε σε μείωση παραγωγής, κλείνουν μηχανές και τμήματα, δίνουν αναγκαστικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών, απολύουν εκατοντάδες εργάτες και όλα αυτά για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να ξεσηκωθούνε, να μην αφήσουμε να πάει χαμένη ούτε ώρα! Τα σωματεία να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για να αποτραπεί αυτή η αντεργατική πολιτική, να ενημερώσουν για το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που φέρνει, να γίνουν ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, να προετοιμαστούμε για ολομέτωπη σύγκρουση με τα μονοπώλια».(Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ)

Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του να εμποδίσει τα χειρότερα και να βάλει την προοπτική για πραγματικά φιλολαϊκή λύση, που σημαίνει ότι πραγματικά θα είναι στην εξουσία, επεσήμανε μεταξύ άλλων ηΔιαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2015.
Το διαβόητο αναπτυξιακό πακέτο των 35 δις ευρώ, θα πάει στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων την ίδια ώρα που θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί με βάση το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή.

Την ολοκλήρωση της αντιλαϊκής συμφωνίας θέτει ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργόςΑλ. Τσίπρας, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσει μέχρι την υπογραφή του τρίτου μνημονίου χωρίς τους βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ακόμα και με κυβέρνηση μειοψηφίας.
Σε σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι θα συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών.
Επιμένοντας στα περί εκβιασμού που δέχθηκε στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επισήμανε: «Ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ''ΟΧΙ''. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη. Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας».
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αντιλαϊκής συμφωνίας, σημειώνοντας: «Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στα άμεσα σχέδια του Αλ. Τσίπρα είναι ο ανασχηματισμός, ενώ συντηρείται και το σενάριο των πρόωρων εκλογών οι οποίες τοποθετούνται για το Φθινόπωρο από τα στελέχη της κυβέρνησης.

Πόσο γρήγορα, αλήθεια, αποδείχτηκαν φούμαρα οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης περί τάχα ανεξάρτητης, περήφανης και αξιοπρεπούς πολιτικής που ασκεί στις σχέσεις της στο εξωτερικό! Μετά το περιβόητο «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», που εκστόμιζε στη Βουλή ο Κ. Σημίτης το Γενάρη του 1996, προχτές ήταν σειρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, να δηλώσει ανερυθρίαστα στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα, διότι ενδεχομένως χωρίς τη δική του συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα, ίσως να μην πετυχαίναμε». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος ευχαριστούσε από το βήμα της Βουλής τον Γάλλο ομόλογό του, Μ. Σαπέν, για τη βοήθεια που παρείχε στην ελληνική κυβέρνηση να μείνει στην Ευρωζώνη.
Ευχαριστίες και δηλώσεις που ήρθαν μετά τις απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως και με τον Γάλλο Πρόεδρο. Ευχαριστίες και δηλώσεις που φανερώνουν ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τμήμα ευρύτερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τα κέρδη των κάθε εθνικότητας μονοπωλίων, την ίδια ώρα που ομονοούν στη λαϊκή εξαθλίωση, όπως αποτυπώνεται στο, με τις ευλογίες των Γαλλίας και ΗΠΑ, νέο αντιλαϊκό «μνημόνιο Τσίπρα».
Την ίδια ώρα, ενώ στην Ελλάδα γινόταν ο κακός χαμός με όλη τη φιλολογία περί «Grexit», στα «ψιλά» πέρασε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, τηρούσε κατά γράμμα το πρόγραμμα επαφών του στο εξωτερικό. Μετέβη στο Ισραήλ, έκανε και τις περιοδείες του στα Δυτικά Βαλκάνια (όλως τυχαίως την ίδια περίοδο που εκεί ταξίδευε και η Β. Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ). Έκανε την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην Πρίστινα, προχώρησε εκεί σε δηλώσεις που κανένας άλλος Έλληνας ΥΠΕΞ δεν είχε τολμήσει προηγούμενα, προαναγγέλλοντας κινήσεις που οδηγούν σε ντε φάκτο αναγνώριση του Κοσσόβου, υλοποιώντας κατά γράμμα τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ στην περιοχή, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Σερβίας!
Η κυβέρνηση, λοιπόν, της «πρώτη φορά Αριστεράς» όχι μόνο φέρνει νέα μνημόνια, αλλά υλοποιεί κατά γράμμα - ως «συνέχεια του κράτους» - την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης για αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή, ενισχύοντας τις «δουλειές» της και «τρέχοντας» ιμπεριαλιστικά σχέδια των ευρωατλαντικών συμμάχων της.
Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αναζητηθούν παρέα με τα ιμπεριαλιστικά γεράκια όποια εθνικότητα και αν έχουν. Δεν είναι «φίλοι» του λαού. Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη για τα δικά τους συμφέροντα, στην αντιπαράθεσή τους με τη γερμανική κυβέρνηση στον ανταγωνισμό τους για την πορεία της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Όλοι αυτοί μαζί καλούν την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την προώθηση των αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Απ' ό,τι μαθαίνουμε, ορισμένοι έβαλαν ενεργά το χεράκι τους στη σύνταξη του νέου αντιλαϊκού μνημονίου. Έτσι όπως άλλωστε κάνουν και στο εσωτερικό των χωρών τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «συμμαχεί» μαζί τους γιατί στις διαπραγματεύσεις δεν εκπροσωπεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που ζητούν στήριξη για την ανάκαμψη των κερδών τους. Όλες αυτές οι επιδιώξεις, οι συμμαχίες και οι αντιθέσεις μεταφράζονται σε νέα δεινά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας, ακόμα και με το ενδεχόμενο εμπλοκής σε νέες ιμπεριαλιστικές πολεμικές συγκρούσεις. Ο λαός ας αφήσει, λοιπόν, την κυβέρνηση να τους ευχαριστεί, ο ίδιος πρέπει να απορρίψει τις ξένες αντιλαϊκές σημαίες τους, να σηκώσει τις δικές του.

Του Τάκη Βαρελά
Παρακολουθούσε εντυπωσιασμένος τις μεταλλάξεις και τον ψευτοπατριωτισμό των κομμάτων του ευρωενωσιακού τόξου και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον του θύμισε το αστικό κυβερνητικό κόμμα των καντέτων το 1906 και μονολόγησε:
«…αυτοί δεν είναι κόμμα, αλλά μια συμπτωματική κατάσταση. Δεν είναι πολιτική δύναμη, αλλά αφρός που γεννιέται από τη σύγκρουση αντιμαχόμενων δυνάμεων που λίγο - πολύ η μία αντισταθμίζει την άλλη. Πραγματικά συνδυάζουν μέσα τους τον κύκνο, τον κάβουρα και το λούτσο, την φλύαρη, ξιπασμένη, αυτάρεσκη, στενοκέφαλη, δειλή αστική διανόηση...». («Άπαντα», τόμος 12ος, σελ. 292, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»)
Όταν βέβαια ο Λένιν είδε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, άκουσε και τις δηλώσεις του Λαφαζάνη, με το ΟΧΙ στα μέτρα αλλά ΝΑΙ στην κυβέρνηση, σηκώθηκε και έφυγε σιχτιρίζοντας…
«.... βρε, αυτοί δεν παίζονται, πέρασαν πάνω από 100 χρόνια και ο οπορτουνισμός, ο καιροσκοπισμός, ο τυχοδιωκτισμός παρέμεινε ίδιος και απαράλλαχτος...».
Έξω από τη Βουλή άκουγε τους κρότους και τα δακρυγόνα!
Για μια στιγμή σκέφτηκε «… ρε, λες να βρισκόμαστε σε επαναστατική κατάσταση και εγώ κάθομαι και παρακολουθώ της κωλοτούμπες του Τσίπρα, του Λαφαζάνη και του ΣΥΡΙΖΑ και τις νουθεσίες της ΝΔ...» και έστειλε κάποιον για να μάθει. Του έφτασαν τα μαντάτα, χαμογέλασε λέγοντας:
«...Κουκουλοφόροι - ΜΑΤ ...ίσως και να άργησαν να εμφανιστούν, είναι και αυτά μέρος της πάλης. Αυτοί οι μηχανισμοί βρίσκονται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ιδιαίτερα όταν ο λαός και το ταξικό κίνημα δυναμώνουν και διαδηλώνουν...».
Κάπως έτσι θα απαντούσε ο Βλαδίμηρος.
Μήπως δεν τους αντιμετώπισε; Μήπως δεν τους τσάκισε;
Κλασική μέθοδος, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων, που διαρκώς εκσυγχρονίζεται.
Χθες έπρεπε να χτυπήσουν και να δώσουν τροφή στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και διεθνώς.
Είναι μια παλιά, αλλά αποτελεσματική μέθοδος της αστικής τάξης, παραπλάνησης και ταυτόχρονα μαζικής τρομοκράτησης του λαού. 
Διαμορφώνει το φόβο ως εικόνα και μπουκάρει από τα ΜΜΕ σε κάθε σπίτι.
Φωλιάζει έξυπνα σε κάθε άνθρωπο αγανακτισμένο, απελπισμένο.
Με χειρουργικό τρόπο φυτεύει το φόβο στους απλούς μεροκαματιάρηδες, που τίποτε περισσότερο δεν έχουν ανάγκη παρά μόνο μια δουλειά και ένα πιάτο φαΐ, έτσι που να τους δένει το μυαλό χειροπόδαρα, προκαλώντας ακινησία και ανημποριά, έτσι που να μη σηκώσει κεφάλι, να μη διεκδικήσει τίποτα.
Δυστυχώς, με παρατηρητές και απόντες, χωρίς απαιτήσεις, η ζωή δεν περπατά, ούτε μπορεί να προσμένεις από σωτήρες ή, το χειρότερο, να περιμένεις να σου ανοίξουν οι δεσμοφύλακες το κελί. Οι εντολές είναι σαφείς.
Δεν φτάνει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. 
Μπορεί να είναι πρωτοπόροι και αγωνιστές, αλλά θέλουν και εσένα και εμένα και το λαό συμπορεύομενο. Μαζί, ο φόβος γίνεται φόβητρο για τους αστούς και διαβάζεται ανάποδα.
Το δίλημμα λοιπόν είναι ποιος θα φοβίσει ποιον!
Εκεί πιάνει τόπο αυτό λέει ο λαός, με μια μόνο παράφραση «…ποιος είδε το λαό και δεν φοβήθηκε!».
Οι κομμουνιστές αντέχουν και το παλεύουν, αλλά φτάνει αυτό; 
Ποιος θα τους προστατεύσει, ποιος θα τους στηρίξει; Ποιος, τους δρόμους θα ανοίξει; Αν όχι και εσύ!
Χθες στη Βουλή οι μάσκες έπεσαν. 
Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής από όλα τα κόμματα που συμφωνούν στη γραμμή της ΕΕ.
Δεν φτάνει που γυμνώθηκαν τα κόμματα της ΕΕ, δυστυχώς γύμνωσαν και σταύρωσαν το λαό. 
Και ο λαός; Αυτός ο γίγαντας; Θα γονατίσει και άλλο; 
Καιρός να σηκωθεί!
Να υψωθεί στο μπόι της ανθρωπιάς και αξιοπρέπειάς του. 
Ποιος φοβάται τους κομμουνιστές; Κανείς! Μόνο οι καπιταλιστές. 
Εσείς δεν είστε από αυτούς. 
Μη σας φοβίζουν λοιπόν τα σκιάχτρα. Αυτοί που τα κουνάνε,  έχουν λόγο να σε φοβίζουν, θέλουν εσένα, θέλουν τα παιδιά και τα εγγόνια σου δούλους, με τη δική σου υπογραφή.
Ο δρόμος της απελευθέρωσης των εργαζομένων έχει ένα μόνο τέρμα, να σπάσει τις αλυσίδες του μυαλού τους και να πάρουν την εξουσία.
Εργαλεία είναι η αυτογνωσία της δύναμής τους, η ταξική συνείδηση, η συλλογική δράση για την τελική ανατροπή και την τελική νίκη.
Εδώ δεν θα υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, έντιμου συμβιβασμού, ή ο λαός θα προσκυνήσει ή το κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ιμάντας, η κινητήριος δύναμη, που ωθεί την τάξη των εκμεταλλευομένων να καταργήσει την εκμετάλλευσή της.
Χθες στη Βουλή έπεσαν οι αριστερές μάσκες του καπιταλιστικού συστήματος συνεπικουρούμενες από τις δεξιές μάσκες. Τα συμπεράσματα μετρήσιμα και οι νέες παγίδες άρχισαν να στήνονται.
Κάντε τώρα το βήμα για έναν κόσμο ελεύθερο όπου το χαμόγελο των παιδιών που γεννιούνται δεν θα μαραζώνει από την κούνια.
Σήμερα, τα λόγια είναι περιττά, στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η δύναμη και η θέση σου.
Με το λαό μέσα στους αγώνες, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Θα νικήσουμε.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυταπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, που συμμετείχαν μαζικά στα χθεσινά συλλαλητήρια του Μετώπου σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, καταγγέλλει «το αναβαθμισμένο προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του χτεσινού μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Τα χθεσινά συλλαλητήρια έστειλαν μήνυμα αγώνα και όχι απογοήτευσης, διεκδίκησης και όχι ηττοπάθειας απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Την ίδια στιγμή που μέσα στο Κοινοβούλιο εγκαινιάστηκε η νέα αντιλαϊκή συμμαχία των "προθύμων" ταυτόχρονα έπιαναν δουλειά οι γνωστοί - άγνωστοι, φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί για να εμποδίσουν κάθε πνεύμα αντίστασης και χειραφέτησης. Δεν χωρά καμιά αυταπάτη πως για να περάσουν αυτά τα μέτρα της πρωτοφανούς αγριότητας, θα ενταθεί η κρατική και εργοδοτική καταστολή.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους το αναβαθμισμένο προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Σχέδιο που είχε στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η χθεσινή καταστολή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας για χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ωμής παρέμβασης στα σωματεία, στις διεκδικήσεις. Προετοιμάζεται και αναμένεται η αύξηση του αυταρχισμού με νέα μέτρα απαγόρευσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, προκειμένου να προληφθεί η ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επιφυλακή για να αποκρουστούν αυτοί οι άμεσοι σχεδιασμοί.
Καλούμε τους εργαζόμενους να σχεδιάσουν την απάντησή τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Σηκώνουμε κεφάλι και δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Δεν δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντα μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του ταξικού κινήματος.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει».

Προκλητική είναι η απάντηση της ύπατης εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας από την ουκρανική κυβέρνηση.
Με απαράδεκτο τρόπο ισχυρίζεται στην απάντησή της: «Η ΕΕ κατανοεί το δικαίωμα κάθε κράτους να διαμορφώνει την ιστορική του μνήμη, ιδίως όταν πρόκειται για ένα παρελθόν ολοκληρωτισμού».
Η απάντηση της Επιτροπής αποτελεί προκλητική δικαιολόγηση στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό της ουκρανικής κυβέρνησης και των φασιστικών ορδών τύπου «Δεξιού Τομέα», που τη στηρίζουν. Δίνει έγκριση και πράσινο φως στις δολοφονίες, τις απαγωγές, τις διώξεις, τις δίκες-παρωδία σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας, που έστησε μια κυβέρνηση που στήριξαν από την πρώτη στιγμή, για να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην περιοχή η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Όσο κι αν κοπιάζει η ΕΕ και τα επιτελεία της, όσους τόνους λάσπης περί «ολοκληρωτισμού» κι αν ρίξει, η μνήμη του λαών που γνώρισαν την ανωτερότητα των κατακτήσεων του σοσιαλισμού δεν σβήνει. Πολύ περισσότερο ο σοσιαλισμός δεν εξισώνεται με το φασιστικό τέρας, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί η ΕΕ.
Η υπεροχή του σοσιαλισμού αποτελεί καρφί στο μάτι των καπιταλιστών τη στιγμή μάλιστα που μεγαλώνουν τα αδιέξοδα για τους λαούς στον καπιταλισμό που βρίσκεται σε βαθιά, ανεπίστρεπτη παρακμή. Δεν κρύβεται η χτυπητή αλήθεια ότι οι στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες καταπνίγονται και παραμένουν άλυτα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που ο σοσιαλισμός κατάφερε κι έλυσε, όπως η ανεργία, η καθολική δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία και τόσα ακόμα.
Απάντηση στο αντικομμουνιστικό ψέμα, στις κάθε είδους διώξεις και μεθοδεύσεις σε βάρος των κομμουνιστών, στην ιστορική διαστρέβλωση μπορούν να δώσουν μόνο οι λαοί, αναζητώντας την αλήθεια, διεκδικώντας με την πάλη τους την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους σε σύγκρουση με την ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη νιότη του κόσμου.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget