Τους επόμενους μήνες ο λαός θα πληρώσει όλα όσα ψηφίστηκαν με τους τελευταίους νόμους αλλά βασικά όλα όσα ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ κ.λπ., το προηγούμενο καλοκαίρι με το γνωστό τρίτο μνημόνιο τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Κυριακής 19 Ιούνη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».
Πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα κόμματα έχουν δεσμευτεί ήδη από το τρίτο μνημόνιο ότι θα φέρουν τους επόμενους μήνες και άλλα μέτρα, ακόμα βαρύτερα, όσον αφορά τα Εργασιακά» όπως μεγάλες μειώσεις του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας, γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.
Ο Σ. Ζαριανόπουλος υπογράμμισε ότι τη λήψη όλων αυτών των μέτρων ζητούσε για πολλά χρόνια ο ΣΕΒ, η Ένωση Εφοπλιστών, οι μεγάλοι εργοδοτικοί φορείς και τόνισε ότι σε αυτούς και στην ΕΕ πρέπει να στραφεί η βασική μάχη του εργατικού λαϊκού κινήματος. «Να αντιμετωπίσουν τους φταίχτες και τους ωφελημένους από τα μνημόνια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.