04/12/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την «κάλυψη» των ανασφάλιστων στον κλάδο Υγείας σημειώνει:
«”Άνθρακες ο θησαυρός” της πολυδιαφημισμένης δήθεν “καθολικής υγειονομικής κάλυψης” των ανασφαλίστων. Γιατί τι άλλο σημαίνει για τα εκατομμύρια αυτών που τους αφαίρεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα λόγω ανεργίας ή χρεοκοπίας των μικροεπιχειρήσεων των αυτοαπασχολουμένων, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, να έχουν υγειονομική "κάλυψη" όπως και οι ασφαλισμένοι; Σημαίνει άνθρωποι, που πολλοί δεν έχουν να φάνε, να πληρώνουν εξ ολοκλήρου για την αγορά 2.500 εξετάσεων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ ούτε για τους ασφαλισμένους. Σημαίνει να πληρώνουν συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων και 1 ευρώ χαράτσι ανά συνταγή. Ένα τμήμα χρονίως πασχόντων που χρειάζονται τακτικά θεραπείες και φάρμακα θα οδηγηθούν αναγκαστικά να εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους ή να συνεχίζουν με τις υποτυπώδεις υπηρεσίες των "κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων" αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ή ακόμα και τη ζωή τους.
Η μόνη εξαίρεση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη αφορά τους πλέον εξαθλιωμένους με ατομικό εισόδημα 200 ευρώ το μήνα και αυτό συνδυαστικά με περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια. Με ανάλογα κριτήρια θα επιλέγονται ακόμα και οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% ή κάποιες κατηγορίες χρόνιων πασχόντων.
Για τη χρηματοδότηση ακόμα και αυτών των πενιχρών παροχών, η κυβέρνηση δεν προβλέπει ούτε καν την κρατική χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εξαγγείλει σε προηγούμενη περίοδο. Δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ επιπλέον κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΠΕΔΥ για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
Η δαπάνη θα “καλύπτεται” από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από το κράτος. Δηλαδή θα χρηματοδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία, που κύριοι αιμοδότες τους είναι οι υπέρογκες εισφορές και τα χαράτσια που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα.
Τα μέτρα-“ασπιρίνες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους ανασφάλιστους είναι συνέχεια των αντίστοιχων μέτρων της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για δραστική μείωση των παροχών στο λαό.
Όλοι οι ανασφάλιστοι και οι οικογένειές τους πρέπει να έχουν πλήρεις, δωρεάν και σύγχρονες παροχές στην πρόληψη και στην αποκατάσταση της υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών τους και όχι το “κόστος”.
Η πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών Υγείας πρέπει να γίνεται από το κράτος, με αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, χωρίς καμία πληρωμή από τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους».

Τα νομοσχέδια για τις συντάξεις και το φόρο εισοδήματος που ενσωματώνουν την προσέγγιση θεσμών – κυβέρνησης για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.
Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας αναφέρθηκε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου με στόχο να υπάρξει οριστική συμφωνία στις 22 του μήνα για την αξιολόγηση και σίγουρα πριν το έκτακτο Γιουρογκρούπ που ενδεχομένως θα γίνει στις 25 – 26 Απριλίου. 
Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο τα νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του μήνα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τροποποιήσεις στο περιεχόμενό τους ανάλογα και με την πορεία των διαπραγματεύσεων.  
Για το φορολογικό ο υπουργός οικονομικών ισχυρίστηκε ότι έχει "προοδευτικό" χαρακτήρα την ώρα που μειώνει το αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ από 9.500 που είναι σήμερα, επιβαρύνοντας παραπέρα τους χαμηλόμισθους και τα λαϊκά στρώματα. Οπως είπε η έκπτωση φόρου, από τα 2.100 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 2.000 ευρώ και θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ εισοδήματος.
Ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό καλύπτονται οι μνημονιακοί στόχοι. Μεταξύ άλλων προβλέπει εθνική σύνταξη - ουσιαστικά επίδομα φτώχειας - στα 384 ευρώ ενώ προκειμένου να χρυσώσει το χάπι των αντιλαϊκών μέτρων επικαλέστηκε το δικαιότερο τρόπο(!) με τον οποίο θα μοιραστεί η μικρότερη - όπως ομολόγησε - συνταξιοδοτική πίτα. 
Επιχειρώντας να αποκρύψει τη σφαγή των συντάξεων μέσω της μείωσης των επικουρικών, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων μέχρι το 2018» ενώ χαρακτήρισε εντελώς ανακριβείς τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να σωθούν οι συντάξεις, την ώρα πάντως που αυτό προβλέπεται ξεκάθαρα στο 3ο μνημόνιο που έχει ήδη ψηφιστεί.
Έκανε λόγο για ίδια εφαρμογή όμοιων κανόνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πρόσθεσε ότι «τα συνταξιοδοτικά του δημοσίου θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα».
Ο Γ. Σταθάκης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τια κόκκινα δάνεια, επισήμανε ότι αυτές θα έχουν καταλήξει με βάση το χρονοδιάγραμμα έως τις 22 του μήνα.
Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ότι υπάρχουν πολλά επιμέρους ζητήματα, στα οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, «έχει γίνει σημαντική πρόοδος και είμαστε πολύ κοντά».
Αναφερόμενος στα συνδεμένα με την πρώτη κατοικία δάνεια, στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί κάποια λύση για την ύπαρξη ενός μεταβατικού διαστήματος. Όπως είπε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή νομικό πλαίσιο για την πώληση των κόκκινων δανείων.

Διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα με αφορμή την εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο. Μάλιστα, η «Εστία» γράφει: «Το ΚΚΕ θορυβημένο από την ηγεμονική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά, απεφάσισε να υπερασπισθεί τη θέση του στον πολιτικό χάρτη. Εκήρυξε το τρέχον έτος εόρτιο των 100 ετών από την ίδρυσή του (παρόλο κάτι τέτοιο δεν ισχύει). Εν συνεχεία απεφάσισαν να εορτασθούν τα 70 χρόνια του λεγόμενου "Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας" και επέλεξαν τον χώρο του Λιτόχωρου προς τούτο, εκεί που άρχισε ο "Τρίτος Γύρος"».
Επειδή η εμπάθεια και ο αντικομμουνισμός δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθούν ολοκληρωμένα τη δραστηριότητα του ΚΚΕ, τους ενημερώνουμε ότι και το έτος 2016 είναι ενταγμένο στον πενταετή γιορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ που ξεκίνησε το 2013 και θα κορυφωθεί το 2018, οπότε έχει τα γενέθλιά του. Εχει ήδη πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων από την Ιστορία του Κόμματος, σε όλη τη χώρα, όπως η μεγάλη εκδήλωση στην Τρίπολη για τους εκτελεσμένους από το Εκτακτο Στρατοδικείο την περίοδο 1947 - 1949, οι εκδηλώσεις στο Ναύπλιο και την Ακροναυπλία που λειτουργούσε ως στρατόπεδο πολιτικών κρατουμένων από το 1937, ενώ έχουν προγραμματιστεί και πολλές άλλες, όπως οι εκδηλώσεις για τα 80χρονα του Μάη του '36 φέτος στη Θεσσαλονίκη κοκ.
Τα 70χρονα του ΔΣΕ δεν γιορτάστηκαν αποκλειστικά στο Λιτόχωρο. Προηγήθηκε η εκδήλωση για τη μάχη της Φλώρινας, όπου στήθηκε και μνημείο για τους πεσόντες, και θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις, όπως αυτές που προγραμματίζει η ΚΝΕ τον Ιούλη, στο Βίτσι.
Και φυσικά το ΚΚΕ τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης σε όλη την πορεία του, ανεξάρτητα αν στα χρόνια της παρανομίας ο αντίπαλος «έκοβε και έραβε» την Ιστορία στα μέτρα του.
Και για να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ τους από το Λιτόχωρο, να τους επισημάνουμε ότι ο λαός της πόλης ήταν στους δρόμους, πολλοί χειροκροτούσαν και από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών, χαιρετούσαν το πέρασμα 2.000 (δύο χιλιάδων) διαδηλωτών, που σχημάτισαν πορεία μέχρι την πλατεία όπου βρίσκεται μεγαλοπρεπές μνημείο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τις στήλες που αναγράφουν τα ονόματα των Λιτοχωριτών αγωνιστών που έπεσαν είτε στο έπος του '40 είτε στην κατοχή 1941 - '44, μέλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, είτε στις μάχες 1946 - '49 ως μέλη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Σε σχόλιο του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι αγωνία του λαού, αφού αυτό θα σημάνει αυτόματα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες του, νέα προνόμια για το κεφάλαιο. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να περάσει η προκλητική κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το «καλό» μνημόνιο της ΕΕ και το «κακό» του ΔΝΤ, τη στιγμή που από κοινού ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση σχεδιάζουν το νέο σκληρό πακέτο μέτρων.
Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την πάλη τους να καθυστερήσουν και να βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, παντού, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Η νέα αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που προετοιμάζεται και αποκρυσταλλώνεται τις επόμενες μέρες πρέπει να συναντήσει τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων. Η 48ωρη απεργία πρέπει να αφήσει το στίγμα της στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και η επιτυχία της να αποτελέσει έναυσμα για τη συνέχεια.
Η μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, που ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα, και αγκαλιάστηκε ευρύτερα από εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, που δεν έχουν σταθερούς δεσμούς με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, δείχνει ότι υπάρχουν δυνατότητες να δυναμώνει η αντίληψη πως μόνο με την οργάνωση και τη δράση μπορούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, να διεκδικήσουν, να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική.
Παράλληλα, η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση» του Ηρακλείου, μετά από 165 μέρες κινητοποιήσεων, δίνει απάντηση στην αντιδραστική προπαγάνδα ότι με τον αγώνα δεν βγαίνει τίποτα, ότι «και να απεργήσουμε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει». Με τέτοια απαιτητικότητα και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη της 48ωρης γενικής απεργίας. Βεβαίως, πρόκειται για μια μάχη πολύ πιο δύσκολη και πιο απαιτητική. Το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς.
Στην προετοιμασία της απεργίας χρειάζεται να αξιοποιείται κάθε αφορμή για να ανεβαίνουν η μαχητικότητα, το επίπεδο των διεκδικήσεων, να συνδέονται τα γενικότερα αιτήματα που παλεύει το ταξικό κίνημα με τα οξυμένα προβλήματα που ξεσπάνε και οξύνονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Οι κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μια σειρά συνδικάτων από διάφορους κλάδους, με αφορμή το πιεστικό πρόβλημα της ανεργίας, πήραν πρωτοβουλίες και οργάνωσαν κινητοποιήσεις που βοήθησαν να ανέβει το αγωνιστικό κλίμα.
Αυτή η δράση χρειάζεται να ενταθεί, παράλληλα με τη διαφωτιστική δουλειά για το τι επιφυλάσσουν στο λαό τα νέα μέτρα, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές, ποια είναι η διέξοδος, γιατί πρέπει να πετύχει η απεργία.
Η κυβέρνηση ελίσσεται, προσπαθεί να ροκανίσει χρόνο, να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και το λαό ότι δίνει τάχα μάχη για τα δικά τους συμφέροντα, όταν στην πραγματικότητα παζαρεύει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια. Παράδειγμα αποτελούν και οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή που ολοκληρώθηκε τις προάλλες με τη συμφωνία πώλησης των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ στην «Cosco».
Απέναντι στις εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις η κυβέρνηση επιστράτευσε προπάντων την προπαγάνδα ότι είναι μια «καλή συμφωνία», που υπηρετεί τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του λιμανιού, με συμμετοχή του κράτους.
Άλλοι υπουργοί, που εμφανίζονταν να διαφωνούν με αυτήν τη μορφή ιδιωτικοποίησης, ανέλαβαν να εξηγήσουν στο λαό τα ...οφέλη της και να καλλιεργήσουν προσδοκίες ότι μέχρι την οριστικοποίηση της μεταβίβασης των μετοχών, πολλά μπορούν ακόμα να αλλάξουν.
Είναι μελετημένη η τακτική της κυβέρνησης και διαμορφώνεται στη βάση της ικανότητας που έχει ακόμα να χειραγωγεί λαϊκές αντιδράσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της, με τη συνδρομή και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γι' αυτό έχει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου.
Παράλληλα, το «τίποτα δεν γίνεται με τους αγώνες» δίνει και παίρνει στους τόπους δουλειάς. Η διάχυση της απογοήτευσης είναι η άλλη όψη της τρομοκρατίας που ανθεί, κυρίως εκεί που διαμορφώνονται προϋποθέσεις να εκφραστούν αγωνιστικές διαθέσεις και να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση σε κινητοποιήσεις.
Δουλειά, λοιπόν, με σχέδιο σε κάθε κλάδο και στους τόπους δουλειάς, προσπάθεια να πάρουν ευθύνη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην οργάνωσή της, να γίνει δική τους υπόθεση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και άλλες συλλογικές διαδικασίες.
Μόνο η οργανωμένη, αποφασιστική και καλά σχεδιασμένη παρέμβαση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων μπορεί να απαντήσει στην προσπάθεια της εργοδοσίας και των κομμάτων της να περάσει ατσαλάκωτη η πολιτική του κεφαλαίου και να νομοθετήσουν τα μέτρα που τσακίζουν το λαό.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget