04/05/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

«Η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα» σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καθώς, όπως επισημαίνει, μετά την ψήφιση της επίμαχη τροπολογίας για τα Τμήματα Ένταξης ήρθε και η εγκύκλιος που επιβεβαιώνει την κατάργησή τους.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Μετά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας για τα Τμήματα Ένταξη (ΤΕ), με την οποία η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αλλάζουν το χαρακτήρα τους και στην ουσία τα καταργούν, στο όνομα της "ένταξης" - "συμπερίληψης", που είναι στρατηγική ΕΕ και ΟΟΣΑ, έχουμε και το επόμενο βήμα.
Η κυβέρνηση λέγοντας για άλλη μια φορά "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Με νέα εγκύκλιο για τη δήθεν ίδρυση νέων ΤΕ, καταργεί και ήδη υπάρχοντα!
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας έστειλε προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 50351/Δ3-24/3/2016 με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Οδηγίες σχετικά με τις ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΠΕ και Τμημάτων Ένταξης Π.Ε & Δ.Ε σχολικού έτους 2016-17" με την οποία, στα συγχωνευμένα σχολεία, που ξεχωριστά το καθένα είχε ΤΕ και με τη συγχώνευση παρέμειναν και τα δύο ΤΕ, τώρα το ένα πρέπει να καταργηθεί! Δηλαδή το υπουργείο Παιδείας μας λέει ότι σε σχολεία με αρκετές εκατοντάδες μαθητές, που τα δύο ΤΕ αποτελούσαν μια ανάσα βοήθειας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το ένα πρέπει να κλείσει αμέσως, το άλλο πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα, άρα και πάλι να κλείσει, και τα παιδιά αυτά να μείνουν εντελώς αβοήθητα!
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συγχωνευτεί πάρα πολλά σχολεία ανά τη χώρα, καταλαβαίνουμε ότι το υπουργείο Παιδείας δίνει ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα στα ίδια τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειές τους, στη δημόσια Ειδική Αγωγή αλλά και στο γενικό σχολείο. Μόνο στη Διεύθυνση Α Αθήνας καταργούνται με την εγκύκλιο αυτή 15 ΤΕ!
Παράλληλα, με την ίδια εγκύκλιο αυστηροποιούνται οι όροι δημιουργίας των ΤΕ, αφού, για να δημιουργηθεί πλέον ΤΕ, χρειάζονται τουλάχιστον 3 γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΔΥ με πρόταση για φοίτηση των μαθητών σε ΤΕ (μέχρι τώρα αρκούσε να υπήρχαν τρία παιδιά με γνωμάτευση ή δήλωση του γονέα). Αλήθεια ποιο ΚΕΔΔΥ και πότε θα δώσει τις τρεις αυτές γνωματεύσεις για να δημιουργηθεί τάχα το τμήμα, όταν είναι γνωστό ότι κάθε γνωμάτευση κάνει μήνες ή και πάνω από χρόνο να δοθεί, λόγω υποστελέχωσης των ΚΕΔΔΥ;
Τρίτο ζήτημα, που εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά του, είναι ότι με την ίδια εγκύκλιο ζητείται από τον οικείο Δήμο, στον οποίο ανήκει το σχολείο που αιτείται ίδρυση ΤΕ, να καταθέσει ξεχωριστό (από το υπόλοιπο σχολείο) προϋπολογισμό για τη λειτουργία του!
Αλήθεια από πότε και γιατί ο κάθε δήμος πρέπει να καταμερίζει τον προϋπολογισμό λειτουργίας ενός σχολείου ανά τμήμα ή σε επιμέρους πλευρές της λειτουργίας του; Τι σκοπό εξυπηρετεί μια τέτοια πρόβλεψη; Πού το πάει η κυβέρνηση; Μήπως είναι ένας εύσχημος τρόπος να ξεκινήσει η άμεση εμπλοκή των δήμων στην ίδια τη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου, στο όνομα της λεγόμενης αποκέντρωσης και της "αυτονομία" της σχολικής μονάδας;
Η συρρίκνωση και τελικά η κατάργηση συνολικά των Τ.Ε. αποδεικνύεται ότι είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης. Είναι ένα «έγκλημα» προμελετημένο και προσχεδιασμένο εδώ και καιρό, στο όνομα του γενικότερου «εξορθολογισμού» και των περικοπών, που υλοποιείται βήμα – βήμα.
Όμως όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές με ή χωρίς ειδικές ανάγκες, λέμε φτάνει πια! Απαιτούμε:
Εδώ και τώρα να αποσυρθεί τόσο η απαράδεκτη τροπολογία όσο και η τελευταία εγκύκλιος που τσακίζουν τμήματα ένταξης και ειδική αγωγή!
Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης με άμεσους μόνιμους διορισμούς του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες!
Όλες και όλοι στην Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία 7 Απρίλη. Προετοιμαζόμαστε για τη 48ωρη Γενική Απεργία εάν και όταν η κυβέρνηση καταθέσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή».




Για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο «MEGA».
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να παρουσιάσει χειρότερα τα πράγματα απ' ό,τι είναι για να φαγωθεί μαλακά αυτό που έρχεται, που είναι μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στα δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις».
Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που διέρρευσαν στο Wikileaks ανέφερε πως δεν υπάρχει «τίποτα καινούριο», ενώ για το πώς διέρρευσαν, ανέφερε πως την απάντηση την δίνουν το ερώτημα «ποιος ωφελείται» και η φράση «ακολούθα το χρήμα».
Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ανέφερε πως «βάλαμε στο τραπέζι κυριαρχικά δικαιώματα». Πρόσθεσε ότι «με την πρόκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εμμέσως αποδεχόμαστε συνδιαχείριση».

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη των μονοπωλίων και από το ένα στο άλλο ισοδύναμο αντιλαϊκό μέτρο εξελίσσονται τα παζάρια της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (Ευρωζώνη - ΔΝΤ). Το γεγονός αυτό φωτίζεται και από τις «διαρροές» συνομιλιών μεταξύ στελεχών του ΔΝΤ, που σχετίζονται με το «ελληνικό πρόγραμμα», συγκεκριμένα ανάμεσα στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, Π. Τόμσεν και την επικεφαλής του κλιμακίου για την Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.
Και βέβαια, μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρόνος «διαρροής» των συνομιλιών δι μέσου της ιστοσελίδας «Wikileaks», ενόψει του επόμενου πακέτου της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, με εφαλτήριο δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με αναδιαρθρώσεις που κρίνονται αναγκαίες για την καπιταλιστική ανάκαμψη. «Ενα το κρατούμενο», είναι ο εμπλουτισμός της αντιλαϊκής συμφωνίας με την υπογραφή και του νέου μνημονίου που θα απαιτήσει η «ελάφρυνση» του ελληνικού κρατικού χρέους. Την ίδια ώρα, κεντρικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης αναδεικνύεται η «ποιότητα» των μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, ανεξάρτητα από το ύψος των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και των άλλων δημοσιονομικών στόχων (κρατικά έσοδα - δαπάνες) που θα συμφωνηθούν για τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμη και η μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που φέρεται να βάζει στο τραπέζι το ΔΝΤ, αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση, πάντα με κατεύθυνση το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την ορθή ή όχι απόδοση των συνομιλιών - που ωστόσο έσπευσε να υιοθετήσει η συγκυβέρνηση - γεγονός είναι ότι η επίθεση του κεφαλαίου θα κλιμακωθεί, όποιο και αν είναι το τελικό μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η δημοσιοποιηθείσα συνομιλία
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικοί οι «διάλογοι» που δημοσιοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας «Wikileaks»:
Π. Τόμσεν: Οι στόχοι (για τα πρωτογενή πλεονάσματα) «δεν φτάνουν στο 3,5% και δε θα προχωρήσουμε, εκτός αν οι Eυρωπαίοι χαμηλώσουν τους στόχους τους στο 1,5%». Οπως ο ίδιος εκτιμά, η Ευρωζώνη, δεν πρόκειται να το δεχθεί, «θα πουν όχι, βάλε και άλλα μέτρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό».
Ντ. Βελκουλέσκου: Μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρότεινες; Να έχουμε δύο προγράμματα με δύο στόχους; Ακόμα και μεσοπρόθεσμα; (Ουσιαστικά, τα παραπάνω σηματοδοτούν δυο «παράλληλα» μνημόνια - με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ - και μάλιστα με διαφορετικούς στόχους το καθένα από αυτά..)
Π. Τόμσεν: Ναι, αν οι Ευρωπαίοι πουν ότι ο στόχος είναι αυτός που έχει σημασία (...) - αλλά δεν θα το πουν αυτό. Θα πουν όχι, βάλτε κι άλλα μέτρα.
Επιπλέον, στο πλάνο ολοφάνερα προβάλλουν οι ευρύτεροι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, καθώς στο κάδρο μπαίνει και το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ: «Ξεκάθαρα οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να έχουν συζητήσεις ένα μήνα πριν το Brexit (23/6) και έτσι, σε κάποια φάση θα θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν», φέρεται να λέει ο Π. Τόμσεν...
Από την ίδια «διαρροή» προκύπτει ακόμα ότι το ΔΝΤ πρότεινε στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% το 2018, αντί για 3,5% που θέτει το μνημόνιο με την Ευρωζώνη, με την προϋπόθεση να καλυφθεί η διαφορά από την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, η οποία θα συνοδεύεται από ξεχωριστό μνημόνιο με νέους όρους. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την ΕΕ, στη συνέχεια το Ταμείο πρότεινε στόχο 2,5% του ΑΕΠ, που επίσης απορρίφθηκε, κατά τις διαρροές.
Με ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά η συμφωνία του Αυγούστου, βασισμένη σε μία δίκαιη αξιολόγηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς,συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε αφοσιωμένα, με καλή πίστη και πυρετωδώς, για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατόν και για την επίτευξη όλων των στόχων».
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε τόνισε πως «η Επιτροπή δεν σχολιάζει διαρροές».
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «δεν είναι προς συζήτηση ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδααυτή τη στιγμή».
Συμπληρώνουν τα νέα πακέτα ενάντια στο λαό
Την ίδια ώρα, νέα πρόταση σχετικά με τη συμπλήρωση των αντιλαϊκών μέτρων αναμένεται να καταθέσει η συγκυβέρνηση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Πρόκειται για έμμεσους φόρους στη λαϊκή κατανάλωση ύψους 1,8 δισ. ευρώ μέχρι το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά θα συμπεριληφθούν και μέτρα μείωσης των κρατικών κονδυλίων, κατά το σκέλος, βέβαια, που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες.
«Σήμερα είχαμε μία εισαγωγική συνάντηση. Μιλήσαμε και για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την άλλη Δευτέρα, και για τον οδικό χάρτη προς τις 22/04, στο Eurogroup. Πότε θα τελειώσουμε το ένα πράγμα, για να αρχίσει το άλλο, για να ξεκινήσει το τρίτο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, σχετικά με το περιεχόμενο της χτεσινής πρώτης συνάντησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια του «κουαρτέτου», μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα.
Σχετικά με το θέμα των «διαρροών», ισχυρίστηκε ότι δε συζητήθηκε, λέγοντας ότι «δεν το ανέφεραν εκείνοι, δεν το ανέφερα και εγώ».
Η επόμενη συνάντηση, προγραμματίζεται για αύριο, γεγονός που συνδέεται προφανώς με τις σημερινές συναντήσεις στο Βερολίνο ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε χτες την εταιρεία που αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων (ύψους 9,5 δισ.) που έχουν περάσει σε «κακές τράπεζες» μετά την εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων (πρώην ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά.). Πρόκειται για την εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions,Qualco και Hoist Kredit Aktiebolag. Η νέα εταιρεία αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων, κάτω από ενιαία διαχείριση.

Ο ΣΕΒ, από την πλευρά του, επαναφέρει την πρόταση για «μείωση του ΕΦΚ των ενεργειακών προϊόντων που προορίζονται για βιομηχανική χρήση και, ιδιαίτερα, του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή», αναφέροντας ότι «είναι κομβικής σημασίας παράγοντας για την ανάταξη της εγχώριας βιομηχανίας, καθώς και ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει, μέχρι και κατάργησή του». Σε αυτό το πλαίσιο, με επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, ζητά τη μείωση των ειδικών φόρων για τη βιομηχανική χρήση στα ελάχιστα προβλεπόμενα από την Κοινοτική Οδηγία επίπεδα.




Τη συχνή εναλλαγή του ρόλου του κακού και του καλού μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», το πρωί της Τρίτης 5 Απρίλη.
Πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από τις επιμέρους αντιθέσεις, που έχουν, λειτουργούν με ένα κοινό σκοπό, πώς θα θωρακιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και θα υλοποιηθούν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Με αυτήν τη λογική διαπραγματεύεται και η ελληνική κυβέρνηση και γι' αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όποτε και αν έρθει, θα επιφέρει νέα δεινά για τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Της Κάλι Καρά
Από τις ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεχωρίζουμε: «Τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες».
Και ήρθαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ για να κουρελιάσουν τα μεγάλα λόγια και τις περιβόητες «αξίες» της λυκοσυμμαχίας. Οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και προπαντός τα παιδιά τους είναι οι μάρτυρες της βαρβαρότητας των καπιταλιστών που μία και μόνο αξία έχουν, το κυνήγι του κέρδους.
Το κομμάτι του Αιγαίου ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι από τις πλέον θανατηφόρες διαδρομές στον κόσμο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με τους ανήλικους να αντιπροσωπεύουν το 36% των ατόμων που είναι εν κινήσει, η πιθανότητα να πνίγονται κατά τη διέλευση του Αιγαίου από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί αναλογικά. Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι βδομάδων του 2016, 410 άνθρωποι πνίγηκαν από τους 80.000 που διέσχισαν την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση κατά 35 φορές από το 2015.
Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, περισσότερα από 340 παιδιά, πολλά από αυτά μωρά και νήπια, έχουν πνιγεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, λένε οι οργανώσεις, αφού τα κορμιά τους χάνονται στη θάλασσα.
Από τον πόλεμο στην προσφυγιά κι από τις βάρκες των διακινητών σε μια απάνθρωπη πραγματικότητα έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η Europol υπολογίζει ότι τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξή τους στις ευρωπαϊκές χώρες!
Στην ετήσια έκθεση της, για το εμπόριο ανθρώπων στην Ευρώπη, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων κατά της Εμπορίας Ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRETA) απευθύνει αγωνιώδη και επείγουσα έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την ανάγκη προστασίας αυτών των παιδιών από τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων. Η ανάγκη αυτή καθίσταται «όλο και πιο επείγουσα» λόγω της σημαντικής αύξησης που παρουσιάζει ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.
«Τα παιδιά και οι νέοι που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους λαθρεμπόρους - ειδικά όταν ταξιδεύουν μόνα τους ή έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνες πάντα με τις «αξίες» της, επιβεβαιώνουν ότι καμία φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ΕΕ. Ότι αποτελούν πρόκληση για ενίσχυση όλων των μηχανισμών άγριας καταστολής προσφύγων και μεταναστών, όπως η «Shenghen», η «FRONTEX», η «Εuropol» κ.ά., που η δολοφονική δράση τους αποδεδειγμένα έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο και αέρα στα πανιά των διακινητών και εγκληματικών οργανώσεων, που ποικιλοτρόπως εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. 
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, ξέροντας ότι μετανάστευση και προσφυγιά, καθώς και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, που τις γεννούν, θα υπάρχουν όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όσο υπάρχει καπιταλισμός στη Γη.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget