02/04/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV


Με τη σημερινή Γενική απεργία ο εργαζόμενος λαός απαίτησε: Ως εδώ! Τέρμα τα ψέματα και οι απάτες! Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Συνεχίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο του αγώνα σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Να πολλαπλασιαστούν οι κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με στάσεις εργασίας, κλαδικές απεργίες. Να μην υπάρξει κλάδος που δεν θα μπει στον αγώνα, σωματείο που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη πιο μαζική απεργία, για να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Με τη σημερινή Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ ο εργαζόμενος λαός απαίτησε:
ΩΣ ΕΔΩ! Τέρμα τα ψέματα και οι απάτες!
Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!
Συνεχίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο του αγώνα!
H Eκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα!
Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή. Απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια, ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα λιμάνια, τα τρένα, οι μεταφορές. Όταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!
Η μεγάλη επιτυχία της σημερινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι, από λαϊκό κόσμο, κεντρικοί δρόμοι φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η σημερινή απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η σημερινή επιτυχία της γενικής απεργίας δείχνει το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότησή και το δυνάμωμα της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Σήμερα χιλιάδες στόματα βροντοφώναξαν "ως εδώ"!
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, το πολιτικό προσωπικό τους, δε θα παραιτηθούν! Έχουν άμεσο και ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη διάλυση της ζωής μας. Τα μέτρα για αυτούς σημαίνουν νέο πλούτο, αύξηση της κερδοφορίας! Για εμάς όμως σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, ανέχεια, ζωή χωρίς δικαιώματα, μηδαμινή προστασία της Υγείας, της πρόνοιας!
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα "να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος", να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση.
Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!
Κάθε μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στα πανεπιστήμια και στις σχολές κατάρτισης, στις γειτονιές, να νιώθουν την ανάσα μας παντού!
Δεν τελειώσαμε! Αυτή ήταν η αρχή!
Να πολλαπλασιάσουμε τις κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με στάσεις εργασίας, κλαδικές απεργίες.
Καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα! Προτείνουμε και καλούμε σε νέο απεργιακό μέτωπο με ανεβασμένες μορφές πάλης.
Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει.
Εμείς δεν κουραζόμαστε!
Από αύριο πρωί σε κάθε βάρδια, σε κάθε γραφείο, σε όλες τις γειτονιές ενημερώνουμε όσους εργαζόμενους δεν πρόλαβαν να μάθουν, δίστασαν, δυσκολεύτηκαν!
Δεν πρέπει να υπάρχει κλάδος που δεν θα μπει στον αγώνα, δεν πρέπει να μείνει σωματείο, σύλλογος, επιτροπή αγώνα που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη πιο μαζική απεργία. Για να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.
Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!».

Τη λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων για την διετία 2016 - 2017 προκειμένου να επιτευχθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί, ζητά με τον πλέον επίσημο τρόπο η Κομισιόν στην τριμηνιαία έκθεση της.
Όπως σημειώνει, τα μέτρα «απαιτούνται το 2016 και το 2017 για να διασφαλιστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι». Αναφέρει, ότι ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει επιπλέον εξοικονομήσεις 1,1% του ΑΕΠ από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα και μέσω ενός εξορθολογισμού των δαπανών που πρέπει ακόμη να προσδιοριστεί και να εφαρμοστεί. Ωστόσο, θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα το 2016 και το 2017 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων του προγράμματος, στο 0,5% του ΑΕΠ το 2016 και στο 1,75% του ΑΕΠ το 2017.
Αναφέρει ακόμα, ότι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να νομοθετήσει για να εξασφαλίσει ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων του προγράμματος. Με βάση τους πρωτογενείς στόχους, το ονομαστικό έλλειμμα προβλέπεται να υποχωρήσει στο 3,4% του ΑΕΠ το 2016 και στο 2,1% του ΑΕΠ το 2017.
Οι αναφορές αυτές επιβεβαιώνουν ότι οι επικεφαλής του Κουαρτέτου συζητούν με την κυβέρνηση τη λήψη πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος τριετούς διάρκειας έως το 2018.
Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -0,7% για το 2016 και ανάπτυξη του κατά 2,7% το 2017, ενώ για το κρατικό χρέος εκτιμά ότι θα ενισχυθεί στο 185% του ΑΕΠ το 2016 έναντι 179% το 2015, ενώ το 2017 αναμένεται να περιοριστεί οριακά στο 181,8%.
Η ανεργία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς προβλέπει ποσοστό 24% για το 2016 και 22,8% για το 2017.
Αβεβαιότητα για την οικονομία της ΕΕ
Κίνδυνους και αβεβαιότητες καταγράφει η έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία της ΕΕ. Αν και προβλέπει ανάπτυξη 1,7% στην Ευρωζώνη και 1,9% ανάπτυξη στην ΕΕ για το 2016, επισημαίνεται πως οι οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αβέβαιες και οι γενικότεροι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, την άτακτη προσαρμογή στην Κίνα, από την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αλλά και από μια νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πετρελαιοεξαγωγικές χώρες και να μειώσει τη ζήτηση για τις εξαγωγές της ΕΕ.
Τις ανησυχίες αυτές φανερώνουν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Κομισιόν. Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε, ότι «η συγκρατημένη ανάπτυξη που γνωρίζει η Ευρώπη απειλείται όλο και περισσότερο από αρνητικούς παράγοντες: επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, όπως η Κίνα, μείωση του παγκόσμιου εμπορίου και έξαρση των γεωπολιτικών εντάσεων στις γειτονικές χώρες της Ευρώπης» και συνέστησε ως συνήθως αντιλαϊκά μέτρα λέγοντας πως «είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων που δήλωσε πως «η επιδείνωση του παγκόσμιου περιβάλλοντος συνιστά έναν κίνδυνο που απαιτεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση από την πλευρά μας. Απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά για να ενισχυθούν οι επενδύσεις, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας με έξυπνο τρόπο και να ολοκληρωθεί το έργο της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών μας»


Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα προσφέρει ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, προτείνοντας να αναλάβει το κοινοβούλιο να οργανώσει διάλογο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικο.

«Η Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει, άμεσα, μέσα από τις διακομματικές διαδικασίες της, έναν σοβαρό, άνετο και συντεταγμένο διάλογο πάνω στο σύνολο των προβλημάτων». Το μήνυμα αυτό ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης να μεταφερθεί σε όλους τους εργαζόμενους, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των επιστημονικών φορέων και των αγροτών, τους οποίους δέχθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Αναστάσιος Κουράκης και Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και οι Πρόεδροι των Διαρκών Επιτροπών, Κοινωνικών Υποθέσεων Νικόλαος Μανιός και Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη.

Ο Ν. Βούτσης κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προφανώς για να συμβάλει στην εκτόνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού. Η πρόταση προβλέπει να γίνει διάλογος με τους «κοινωνικούς φορείς», μέσω της ακρόασής τους στις αρμόδιες Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τους εκπροσώπους των εργαζομένων επισήμανε ότι «η πολύ δύσκολη σημερινή κατάσταση έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια εξαιτίας πολιτικών που ασκήθηκαν και δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο κ. Βούτσης δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο: «Μπορεί άμεσα, αύριο μεθαύριο, να οργανωθούν συζητήσεις μέσα στη Βουλή, επί της ουσίας, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά και για το φορολογικό που έρχεται και για το σύνολο των νομοθετημάτων, τα οποία συμπυκνώνουν και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αντίστοιχα και τις ανάγκες του κόσμου οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν».

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «η Βουλή μπορεί να διασφαλίσει αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι ώστε αυτός ο διάλογος να γίνει με έναν τρόπο που κανένας δεν θα αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ομηρία, είτε ότι είναι στον τοίχο, είτε καθ΄ υπαγόρευση, είτε από πλευράς της κυβέρνησης, είτε από πλευράς των κοινωνικών τάξεων».

«Αυτή τη διάθεση την έχουμε, την έχει και η κυβέρνηση εξ όσων γνωρίζω», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και επανέλαβε ότι «μπορεί να γίνει ένα βήμα με αφορμή και τη σημερινή μας συνάντηση, ώστε να οργανωθούν αυτές οι συζητήσεις άμεσα, πριν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς, οι οποίες εξελίσσονται, και μάλιστα σε μια ατζέντα που θέτει και άλλα ζητήματα και για τα οποία δεν θα θέλαμε να υπάρξει προσχώρηση σε αντιλήψεις που θα επιφέρουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει λοιπόν το έδαφος για τέτοιες γόνιμες συζητήσεις, παρότι, ενδεχομένως, οι διαφορές που επισημαίνονται αυτή τη στιγμή να είναι αρκετά σημαντικές. Άμεσα μάλιστα και με διακομματική παρουσία, από πλευράς της Βουλής, παρουσία και της κυβέρνησης, καθώς και από την πλευρά σας, με παρουσία όλων των φορέων, των επιτροπών των αγροτών, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων».

Εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βλασταράκος Μιχάλης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μουτάφης Βασίλης, Οργανωτικός Γραμματέας ΓΣΕΕ, Στασινός Γιώργος, Πρόεδρος ΤΕΕ, Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντωνάκος Αντώνης, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, Σταμόπουλος Γιάννης, εκπρόσωπος Αγροτών Λοκρίδας, Λουράντος Κώστας, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Καραγεωργόπουλος Δημήτρης, Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν με τη διαδικασία που έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «επιβάλλεται να γίνει ο διάλογος στο Κοινοβούλιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες». Επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον κ. Βούτση, επισημαίνοντας τις απόψεις τους πάνω στο προσχέδιο της κυβέρνησης.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget