01/14/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Τα πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνονται και από το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», ότι έρχεται η ανάκαμψη και «περί αναστροφής κλίματος πορείας για την οικονομία» δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια ολομέτωπη επίθεση σε μια σειρά μέτωπα. Ασφαλιστικό, Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις, ανοίγουν όλα τα μέτωπα και προωθούνται αναδιαρθρώσεις. Στόχος είναι να καλλιεργηθεί μια λογική αναμονής στο λαό, στα φτωχά εργατικά - λαϊκά στρώματα, ένα κλίμα προσδοκίας που θα συνοδευτεί και από τις απαραίτητες εκκλήσεις για υπομονή και καρτερικότητα, ανεκτικότητα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή εκτεταμένη επίθεση. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός ακούει τα «βγαίνουμε απ' το τούνελ». Τα ίδια είχε ακούσει και την περίοδο της κυβέρνησης των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, τα συνθήματα ότι βγαίνουμε στις αγορές κ.λπ. Το ζήτημα είναι ότι αυτό που εννοούν είναι έξοδος από το τούνελ για λογαριασμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που προϋποθέτει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, το τσάκισμα εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Δεν ξέρουμε, αν οι προσδοκίες της κυβέρνησης για καπιταλιστική ανάκαμψη ευοδωθούν ή όχι, με δεδομένο ότι οι προβλέψεις για τη διεθνή οικονομία είναι αντιφατικές. Το σίγουρο είναι ότι ο λαός, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα πληρώνουν τις προϋποθέσεις για αυτήν, ενώ δεν θα απολαύσουν τα «αποτελέσματά» της. Αφού αυτή η ανάκαμψη, αναιμική ή όχι, θα συνοδευτεί από ένταση της εκμετάλλευσης, χωρίς βεβαίως να γίνεται συζήτηση για ανάκτηση απωλειών και δικαιωμάτων, πολύ περισσότερο για ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών. Τα περί θετικού ισοζυγίου προσλήψεων - απολύσεων μόνο ως αστείο μπορούν να ακουστούν, όταν είναι δεδομένο ότι η ανάκαμψη όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ανεργία, αλλά και ότι όποιες θέσεις εργασίας υπάρξουν θα είναι χωρίς δικαιώματα, κακοπληρωμένες, ασταθείς κ.λπ.
Η ίδια η εφημερίδα που πανηγυρίζει για το σφαγιασμό ενός λαού και τη σανίδα σωτηρίας στους καπιταλιστές - γιατί το πρώτο προϋποθέτει το δεύτερο - εξηγεί με λεπτομέρειες πού οφείλεται αυτή η «αντιστροφή κλίματος»: «Η συμφωνία με τους δανειστές, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αναπτυξιακός νόμος, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για την κυβέρνηση που οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα για την οικονομία. Μόνο που όλα τα παραπάνω τι σημαίνουν; Σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες, κίνητρα για καπιταλιστικές επενδύσεις, έγκριση όλου του αντιλαϊκού πλαισίου από τους δανειστές. Αλλωστε, η ίδια εφημερίδα χειροκροτεί την αύξηση φορολογικών εσόδων, δηλαδή τη φοροαφαίμαξη του λαού. Οι προβλέψεις των τραπεζιτών, που λένε ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες για την οικονομία, σηματοδοτούν, άλλωστε, και την πολιτική τους στήριξη στην κυβέρνηση που διαχειρίζεται «άψογα» τις υποθέσεις τους. Έρχεται να προστεθεί στην πολιτική στήριξη διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ κ.λπ.), αλλά και των εκπροσώπων της ΕΕ που δηλώνουν την ικανοποίησή τους για το έργο της κυβέρνησης.
Το για ποιον προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανάκαμψη είναι ξεκάθαρο. Το ποιος θα ωφεληθεί είναι επίσης ξεκάθαρο. Ο λαός μπορεί να προσδοκά τη δική του «ανάκαμψη» μόνο μέσα από τον αγώνα του, για να φρενάρει όλα όσα τού ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο. Ένας αγώνας που μπορεί να φτάσει μέχρι την οριστική έξοδο από το τούνελ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Αναδημοσίευση από τη στήλη «η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τετάρτης 13 Γενάρη 2016.

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση τις επόμενες μέρες και πανελλαδικό συντονισμό.
Τα τρακτέρ έχουν βγει εδώ και μέρες στις πλατείες των χωριών του Νομού Καρδίτσας. Την Πέμπτη 14 Γενάρη θα γίνει στην Καρδίτσα, στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ, παν-καρδιτσιώτικη σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωση της πορείας των τρακτέρ προς το σημείο όπου τις επόμενες μέρες θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο.
Την Παρασκευή 15 Γενάρη θα βγουν τα τρακτέρ και στα χωριά των άλλων νομών της Θεσσαλίας. Με στόχο να είναι μαζική η συμμετοχή, συνεχίζονται οι συσκέψεις σε ΦαρκαδόναΜεγαλοχώρι και αλλού.
Τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών θα βγάλουν και οι αγρότες της Νάουσας τη Δευτέρα 18 Γενάρη,στις 10.30 το πρωί και στις 11.30 π.μ. θα τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).
Οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Ανθήλης (αποτελείται από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Εχιναίων - Στυλίδας και Πελασγίας) βγάζουν και αυτοί τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών από την περασμένη Κυριακή.
Παράλληλα, συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή οι συσκέψεις προετοιμασίας. Μαζικές συσκέψεις έγιναν προχτές στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και χτες στην Πηγή στο Νομό Τρικάλων. Θα ακολουθήσουν:
Σήμερα Πέμπτη 14 Γενάρη
  • Συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», στις 11 το πρωί, στα παλιά διόδια Σελινούντας.
  • Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, διοργανώνει στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περικοπές στις ενισχύσεις. Επίσης αυτή την εβδομάδα, στις έδρες των δήμων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι οργανώνουν διαμαρτυρίες στους ανταποκριτές του ΟΓΑ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Παρασκευή 15 Γενάρη
  • Σύσκεψη στη Φαρκαδόνα στις 6.30 μ.μ., καφενείο «Ξάνθος Νάτσινας».
  • Συλλαλητήριο οργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας στις 12.30 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας, στη Δαλαμανάρα.
Σάββατο 16 Γενάρη
  • Σύσκεψη στο Μεγαλοχώρι, (7 μ.μ., ταβέρνα «Μπάρμπα - Μιχάλης»), όπου και θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Κυριακή 17 Γενάρη
  • Συγκέντρωση από τους Αγροτικούς Συλλόγους Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, σαν αφετηρία κλιμάκωσης με παμμεσσηνιακό μπλόκο.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Δευτέρα 18 Γενάρη
  • Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων Ηρακλείου καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν στη σύσκεψη της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου (Λεωφ. Παπαναστασίου 193) για να οργανωθεί η πάλη στο νομό μαζί με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγροτών. 
  • Τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών θα βγάλουν  οι αγρότες της Νάουσας στις 10.30 το πρωί και στις 11.30 π.μ. θα τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).
Πέμπτη 21 Γενάρη
  • Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων Ηρακλείουστον ΟΓΑ στις 11 π.μ., ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα σε βάρος και της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Τετάρτη 27 Γενάρη
  • Πανχανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο με στόχο την κλιμάκωση, σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση θα παρουσιάσει ο υπουργός ΟικονομικώνΕυκλ. Τσακαλώτος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν θα λάβουν οποιεσδήποτε αποφάσεις, αναμένοντας τις διαβουλεύσεις με τους «θεσμούς».
Τα κλιμάκια του κουαρτέτου θα έρθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, για να ξεκινήσει και επισήμως η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης χαρακτήρισε «φιλόδοξη» την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθούν ορισμένα πρόσθετα μέτρα.

Πιθανή συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, σύμφωνα με το «Bloomberg».
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, θα συζητήσουν τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα και για τη «μεταρρυθμιστική προσπάθεια» της ελληνικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του Ασφαλιστικού.


Αν οι εργαζόμενοι αντιδράσουν, ξεπερνώντας την απογοήτευσή τους,  δεν θα περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και αυτό θα επιδιώξει το ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο «MEGA» την Πέμπτη 14 Γενάρη.
Όπως είπε, υπάρχουν δυνατότητες σημαντικά τμήματα των εργαζομένων να αγωνιστούν ώστε να πληρώσουν για τα ασφαλιστικά ταμεία αυτοί που τα οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, βγάζοντας και πολιτικά συμπεράσματα.
 «Θα συζητάμε στον 21ο αιώνα αν μετά από 40 χρόνια εργάσιμου βίου που δεν πρόκειται να συμπληρώσει κανένας θα πάρουν ένα επίδομα;», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι μόνο το 2015 οι μισές προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα είναι με μερική και περιοδική απασχόληση και μισθούς μειωμένους μέχρι και 40%, ενώ 300.000 δουλεύουν με μπλοκάκι.
Σχολιάζοντας την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, υπενθύμισε ότι και αυτός έχει ψηφίσει το πλαίσιο που διαμορφώνει τη σκληρή καθημερινότητα που ζει ο λαός και προειδοποίησε ότι επιχειρείται να ενισχυθεί ένας διπολισμός ο οποίος έχει κοινές στρατηγικές επιλογές.
Αναφερόμενος στην απόφαση της «ELDORANDO GOLD» να αναστείλει μέρος των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι το εργοστάσιο στις Σκουριές πρέπει να μείνει ανοικτό και κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για τους μισθούς τους και για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.


Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας «επαναστατική γυμναστική» την αντίθεση φορέων της εκπαίδευσης στον «εθνικό κοινωνικό διάλογο» που ξεκινά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με στόχο να επιβάλει νέες αντιλαϊκές κατευθύνσεις και επιταγές στο χώρο της εκπαίδευσης.
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων της Ανατολικής Αττικής, ο υπουργός στη δευτερολογία του επιτέθηκε στο ΚΚΕ που δεν συμμετέχει στον κυβερνητικό διάλογο για την παιδεία, και επιδόθηκε σε «μαθήματα δημοκρατίας», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θέλει εκπαιδευτικούς και φοιτητές με σκυμμένο το κεφάλι, στις επιταγές του ΟΟΣΑ και την ΕΕ των πολυεθνικών.  
Ο Υπουργός, ουσιαστικά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του σε κάθε μορφή αγωνιστικής παρέμβασης ενάντια σε αυτό το διάλογο, με αφορμή την κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών στην προχτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την Παιδεία, γιατί ξέρει πως τα όσα κατήγγειλαν οι φοιτητές, εκφράζουν τη διάχυτη στο λαό αγανάκτηση για την κοροϊδία που υφίσταται.
Ο Ν. Φίλης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει προσωπικές τις προτάσεις Τριανταφυλλίδη για την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα, παρότι αυτό αναδείχθηκε μέσα από τις σελίδες της «Αυγής». 
Όσον αφορά τα κενά στα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε έναν «άθλο» με τις προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ εντείνοντας την τρομοκρατία στο πλαίσιο του διπολισμού, δήλωσε πως «αν είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε και άλλη πτώση στα κονδύλια για την Παιδεία».
Ο Γιάννης Γκιόκας από την πλευρά του κατήγγειλε ότι έξι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα όπως ελλείψεις σε καθηγητές, δασκάλους, σε υλικοτεχνική υποδομή, σε κτίρια. Τα προβλήματα χρονίζουν, με αποτέλεσμα σήμερα τα κενά να φθάνουν τα 144, μόνο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το 50% των ολοήμερων σχολείων δεν λειτουργούν ως ολοήμερα.
Η δευτερολογία του Γ. Γκιόκα

Ο Γιάννης Γκιόκας στη δευτερολογία του επισήμανε ότι οι σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία δημιουργούν αναστάτωση και ανησυχία στις εργατικές λαϊκές οικογένειες της περιοχής που δεν μπορούν να προγραμματίσουν την καθημερινότητά τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους για τις βασικές λειτουργίες του σχολείου. Εάν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, του χρόνου σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας και περικοπών στην παιδεία, θα επανέλθουν δριμύτερα προειτοποίησε ο Γ. Γκιόκας.
Οσον αφορά το άρθρο Τριανταφυλλίδη ο κομμουνιστής βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι μία πάγια τακτική των κυβερνήσεων να «αφήνεται μία κατάσταση να εξελίσσεται και να έρχεται μετά να νομοθετήσει τετελεσμένα και δεδομένα». Αυτές οι απόψεις θα μπορούσαν να αγνοηθούν ως εξωπραγματικές εάν δεν υπήρχε τέτοια κατάσταση στα σχολεία και δεν διατυπωνόταν στο επίσημο όργανο του κόμματος της κυβέρνησης», σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να μην τρέφουν αυταπάτες από τις δεσμεύσεις που ακούγονται από πλευράς κυβέρνησης αλλά να οργανωθούν και να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων στη μόρφωση των παιδιών τους. 

Κάτω από συνθήματα περί «αποκομματικοποίησης» της Δημόσιας Διοίκησης προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας να κρύψει ότι η κυβέρνησή του, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων, επιδιώκει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το κράτος και τις εργασιακές σχέσεις των δημοσίων υπαλλήλων στις ανάγκες του κεφαλαίου.
Μιλώντας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του, χαρακτήρισε τη Δημόσια Διοίκηση ως το «μεγάλο ασθενή» του τόπου και προανήγγειλε «ουσιαστική μεταρρύθμιση στη δομή, τη διάρθρωση και τη λειτουργία της».
Ενδεικτικό των κυβερνητικών προθέσεων είναι το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Mε αφορμή αυτό το νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τομή», αποσιωπώντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με διαφορετικό τρόπο να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθιερώνοντας ένα είδος «αξιολόγησης» το οποίο θα οδηγεί τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας.
To νομοσχέδιο περιλαμβάνει νέο τρόπο επιλογής των ανώτερων στελεχών για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης μέσα από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, νέο σύστημα «αξιολόγησης» προσωπικού και δομών της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο -όπως αναφέρεται- «τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου», καθώς και νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.
Θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, υποστήριξε ότι χρειάζεται «αποκομματικοποίηση και όχι αποπολιτικοποίηση», γιατί «η Δημόσια Διοίκηση πρέπει είναι πολιτικοποιημένη, με την έννοια ότι πρέπει να έχει όραμα, στόχο, κοινωνικό προσανατολισμό και κοινωνική συνείδηση», συγκαλύπτοντας ότι οι παρεμβάσεις στο κράτος έχουν το πρόσημο της τάξης που έχει την εξουσία.
Ο πρωθυπουργός επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι μετέτρεψαν το Δημόσιο σε «φέουδο» και έφεραν «τα δικά μας παιδιά». Όμως την ίδια τακτική ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, φέρνοντας «στρατιές» συμβούλων στα υπουργεία. Θέλοντας να ενισχύσει την κοκορομαχία με τη ΝΔ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διόρισε προϊσταμένους με αδιαφανείς διαδικασίες και βάφτισε μεταρρύθμιση τις απολύσεις. 

Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα των εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, ζητούν με επιστολή τους στην πρόεδρο της Επιτροπής Χ. Καφαντάρη οι βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη της Επιτροπής Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΔιαμάντω Μανωλάκου καιΝίκος Μωραΐτης.
Σημειώνουν πως στη συζήτηση πρέπει να κληθούν και οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και ο διοικητής του ΟΓΑ.
Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών του ΚΚΕ:
«Κυρία Πρόεδρε,
Σήμερα το 38% περίπου από τους αγρότες είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν την ασφαλιστική εισφορά τους στον ΟΓΑ και το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο μαύρο. Αφού επί της ουσίας με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ο ΟΓΑ διαλύεται και τριπλασιάζεται η ασφαλιστική εισφορά, που σημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό της αγροτιάς θα είναι ανασφάλιστο με ακόμα πιο βαριές συνέπειες και επιπτώσεις στη φροντίδα υγείας και τη θνησιμότητα που θα ενισχυθεί.
Ταυτόχρονα το ζήτημα αυτό δίκαια αναδεικνύεται σε κορυφαίο στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Ζητάμε να οριστεί ημερομηνία για να συζητηθούν αυτά τα οξυμένα προβλήματα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και να κληθούν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Διοικητής του ΟΓΑ.
Οι Βουλευτές Μέλη της Επιτροπής: Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Μανωλάκου Διαμάντω, Μωραΐτης Νίκος».


Η αναγνώριση προστασίας των δικαιωμάτων που αναφέρονται στον «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη» έχουν μόνο διακηρυκτικό χαρακτήρα. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η κύρωση του «Χάρτη», προσθέτοντας ότι οι ρυθμίσεις του αποτελούν ένα ευχολόγιο χωρίς πρακτικό αντίκρισμα για τους λαούς, αφού όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ αποφασίζουν και υλοποιούν πολιτικές που τσακίζουν το σύνολο των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων.
Υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση του «Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη» σε πολλά σημεία εναρμονίζεται και αποτυπώνει τη σύγχρονη αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας, στην οποία τα πάντα υποτάσσονται. Μία στρατηγική που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, που έχει προσχεδιαστεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και πιο ειδικά από το 1993 με τη «Λευκή Βίβλο» και αφορούσε τους λαούς των χωρών της ΕΕ. 
Ο Χρήστος Κατσώτης επίσης κατήγγειλε την κυβέρνηση που δηλώνει ότι δεν δεσμεύεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 ως προς την καθιέρωση και χρήση μηχανισμών διαιτησίας για τη ρύθμιση των εργασιακών διαφορών, ιδίως ως προς το δικαίωμα μονομερούς πρόσβασης στη διαιτησία σε περίπτωση αποτυχίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Τη χαρακτήρισε απαράδεκτη επιλογή, η οποία επιβεβαιώνει την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων που απαγόρευαν τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία όταν αποτυγχάνουν οι διαπραγματεύσεις.  
Ο Χρήστος Κατσώτης ζήτησε από την κυβέρνηση να ερμηνεύσει «ως προς τη ρύθμιση του άρθρου 6, σε σχέση με τη ρύθμιση του δικαιώματος των εργοδοτών στη συλλογική δράση, ιδίως ως προς την απαγόρευση της ανταπεργίας, πρέπει η κυβέρνηση να ερμηνεύσει, στο σημείο αυτό, για ποιο πράγμα δεν θέλει να δεσμευθεί: Για την απαγόρευση, ή για τη δυνατότητα επιβολής ανταπεργίας, εκ μέρους των εργοδοτών;»

Σε ανακοίνωση για την κύρωση στη Βουλή του «Κοινού Ευρωπαϊκού Χάρτη» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, την ίδια ώρα που ολοκληρώνει το έγκλημα στο Ασφαλιστικό, ανοίγει το δρόμο στη νομοθέτηση του lock out και όλου του αντεργατικού πλαισίου, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι “βέλτιστες ευρωπαϊκές πολιτικές στην εργασία”.
Ο “Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης”, τον οποίο η κυβέρνηση έφερε σήμερα για κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα σε πολλά δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, θεσπίζει δηλαδή το γνωστό lock out και αφαιρεί τη δυνατότητα για τους εργαζόμενους μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυτό το έκτρωμα, το οποίο εγκρίθηκε ήδη κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και κυρώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια, είχε προσυπογραφεί από την Ελλάδα το Μάιο του 1996, όμως καμιά κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια δεν τόλμησε να επικυρώσει. Άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το κεφάλαιο για τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει δηλαδή μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας που δεν μπόρεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».  
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ

Με μεγάλο ζήλο επιχειρούν τα ΜΜΕ, τόσο αυτά που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αυτά που τον αντιπολιτεύονται, να διαστρεβλώσουν τη θέση του ΚΚΕ για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Και μάλιστα δίνουν εκατέρωθεν τις δικές τους ερμηνείες, για τους δικούς τους επιμέρους πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους (αφού στα πολλά συγκλίνουν και ταυτίζονται). Όμως και οι δυο λένε ψέματα συνειδητά και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, γιατί ως γνωστόν η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι μία και μόνο μία.
Έτσι λοιπόν, με αφορμή την ανακοίνωση της αναστολής των εργασιών στις Σκουριές από την επιχείρηση και σχετικό σχόλιο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε ραδιοφωνική συνέντευξη (13/1), θα ακούσει κανείς από το «Mega», το «ΣΚΑΪ» κ.ά. τοποθετήσεις του τύπου ότι «έως και το ΚΚΕ είναι υπέρ της επένδυσης» (!), γιατί τα συγκεκριμένα μέσα αξιοποιούν την εξέλιξη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ… Ενώ, στην «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» «ξαφνιάζονται με τη θέση του ΚΚΕ» και κάνουν λόγο για «παρέμβαση Κουτσούμπα υπέρ της El Dorado Gold» (!), για να ταυτίσουν το ΚΚΕ με τη συγκεκριμένη εταιρεία και να σπεκουλάρουν σε βάρος του!...
Όλοι βεβαίως κρύβουν την ολοκληρωμένη τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα ότι είναι ζήτημα αντιπαράθεσης ανταγωνισμών μονοπωλιακών ομίλων, ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δίκιο και δεν πρέπει να χάσουν τις δουλειές τους, ότι το συγκεκριμένο μεταλλείο, όπως και συνολικά ο ορυκτός πλούτος και όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, πρέπει να είναι λαϊκή - κοινωνική περιουσία. Αλλά και τα συγκεκριμένα αιτήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τους όρους δουλειάς των εργαζομένων, την επιβολή προστίμων και τη δραστική φορολογία των κερδών των μεγάλων ομίλων δεν φαίνεται να συγκίνησαν τους αρθρογράφους των αστικών ΜΜΕ.
Ερώτημα: Μήπως ταυτίζεται και η εταιρεία με τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση του μεταλλείου και όλου του ορυκτού πλούτου; Προφανώς όχι. Η ΝΔ; Επίσης όχι. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Μάλλον ότι είναι θέμα «Δευτέρας Παρουσίας», οπότε έως τότε ας βγάζει στο σφυρί τα μεταλλεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και ας πετάει τα ψευτοεπαναστατικά του για δήθεν προστασία του περιβάλλοντος (επειδή τα 'χει καλά με τους καπιταλιστές του τουρισμού στην περιοχή).
Είναι δεδομένο ότι τα ΜΜΕ και όλα τα επιτελεία του συστήματος αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ με δυο όπλα: Την αποσιώπηση και τη διαστρέβλωση. Επίσης δεδομένο είναι ότι οι από ταξική πλευρά διατυπωμένες θέσεις του ΚΚΕ θα βρίσκονται στο στόχαστρο των ταξικών του αντιπάλων. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι άλλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν ως όχημα τις θέσεις του ΚΚΕ -και μάλιστα διαστρεβλωμένες- για τις δικές τους ενδοαστικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και ας σταματήσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Τις πρώτες διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ, παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ενώ παράλληλα φρόντισε να ενισχύσει τη λογική του διπολισμού.
«Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση, ώστε η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» είπε, υποσχόμενος να καταστήσει τη ΝΔ μια «αξιόπιστη εναλλακτική υψηλών προσδοκιών» για την αστική διακυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, προανήγγειλε «άνοιγμα» σε πολιτικούς χώρους που βρίσκονται μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική», καθώς και ότι «διώχνει τις ξένες επενδύσεις», θέλοντας να καταδείξει στο κεφάλαιο ότι η ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντά του. «Θέλουμε πρώτα να μεγαλώσουμε την πίτα και μετά να την μοιράσουμε με δικαιοσύνη» σημείωσε, προβάλλοντας την ακραία αυταπάτη ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα μοιράσουν στο λαό ένα τμήμα των κερδών τους.
Με προφανή στόχο να ανεβάσει τους «αντιπολιτευτικούς τόνους», για να μπορέσει η ΝΔ να παίξει τον ρόλο της ως ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ας μην ελπίζει σε συναίνεση». Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε».
Ειδικά για το Ασφαλιστικό, ανέφερε ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, αλλά θα καταρτίσει τη δική της πρόταση. Παράλληλα, όμως, υπενθύμισε στην αστική τάξη ότι η ΝΔ, όταν χρειάστηκε, στήριξε το τρίτο μνημόνιο. «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών, στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο», είπε. «Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι συναίνεση μπορεί να υπάρξει για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν από τώρα ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν από την επόμενη κυβέρνηση. 


Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 14 Γενάρη οι επιστημονικοί φορείς αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό της κυβέρνησης. Στα πλαίσια της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Εργασίας και ακολούθως στη Βουλή.
Μαζικό και μαχητικό το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων αποτελούμενο από τις Επιτροπές Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων δικηγόρων, τεχνικών και γιατρών.
Οι ταξικές δυνάμεις κρατούσαν πανό που ανάγραφαν: «Λαϊκός Ξεσηκωμός - Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους - Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο - λαιμητόμοςκαι «Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα ΕΕ - κεφαλαίου». Παράλληλα κάλεσαν σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στον αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση.
Το απόγευμα συνεδριάζει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή από την Τρίτη 12 Γενάρη.

Οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργιακή απάντηση ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο είναι οι εξής:
Εργατικά Κέντρα
  1. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
  2. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας
  3. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας
  4. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλλονιάς – Ιθάκης
  5. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου
  6. Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
  7. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας
  8. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου
  9. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας
  10. Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
  11. Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου
  12. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας
  13. Εργατικό Κέντρο Λευκάδας
  14. Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
  15. Εργατικό Κέντρο Βόλου
  16. Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
Ομοσπονδίες
  1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών
  2. Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
  3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
  4. Ομοσπονδία Οικοδόμων
  5. Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  6. Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό – Δέρμα
Σωματεία
Τρόφιμα – Ποτά
  1. Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Λάρισας
  2. Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ
  3. Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας
  4. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΖΑΒΕΛ (ΖΟΥΡΑΣ)
  5. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας
  6. Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής
  7. Σωματείο Εργαζομένων Κάλας. «Εργοστάσιο Τροφίμων»
  8. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας
  9. Σωματείο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Φθιώτιδας
Τύπος – Χαρτί
  1. Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων – Εφημερίδων Αθηνών
  2. Σωματείο ΣΟΦΤΕΞ
  3. Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
  4. Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών Μακεδονίας
  5. Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ Α.Ε.
Λογιστές
  1. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
  2. Σύλλογος Λογιστών Τρικάλων
Οικοδόμοι
  1. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  2. Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Αττικής
  3. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας
  4. Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας
  5. Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης
  6. Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  7. Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας
  8. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας
  9. Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Ν. Αττικής και Νήσων
  10. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου
  11. Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής
  12. Σύνδεσμος Οικοδόμων Ν. Ζακύνθου
  13. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων
  14. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης
  15. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αιγίου
  16. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας
  17. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φθιώτιδας
Φάρμακο
  1. Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο – Καλλυντικά Αττικής
  2. Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Λάρισας
Κλωστοϋφαντουργία
  1. Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο της Εριοβιομηχανίας Fintexport Α.Ε.
  2. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Κλωστοϋφαντουργίας Ναούσης “Η ΚΛΩΘΩ”
  3. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Τεχνιτών Ιματισμού Αγρινίου
  4. Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Υποδηματοποιίας – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού Κ. Μακεδονίας
  5. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής
  6. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Λάρισας
  7. Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού – Δέρματος – Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς
  8. Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων – Προσωπικού Κλωστηρίων Θράκης Α.Β.Ε.Ε.
Τοπικά Διοίκηση
  1. Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
  2. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης
  3. Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Αγίων Αναργύρων Καματερού
  4. Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας – Ασπρόπυργου – Μάνδρας
  5. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
  6. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
  7. Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Μεσσηνίας (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης)
  8. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑΝ. Θεσπρωτίας
  9. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας
  10. Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Β. Εύβοιας
  11. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου
  12. Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας
  13. Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα Δήμου Πάτρας
  14. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής
  15. Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας
  16. Σωματείο Εργαζομένων ΔήμουΒριλησσίων
  17. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης
  18. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής
Δημόσιο
  1. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ
Καλλιτέχνες
  1. Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Εκπαίδευση
  1. Γ ΕΛΜΕ Αθήνας
  2. Α ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  3. Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  4. Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  5. ΕΛΜΕ – Κεφαλλονιάς – Ιθάκης
  6. ΕΛΜΕ Ζακύνθου
  7. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης»
  8. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θουκυδίδης
  9. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης»
  10. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης
  11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δελμούζος»
Τηλεπικοινωνίες
  1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ)
  2. Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ForthNet
  3. Σωματείο Εργαζομένων 360 Connect
  4. Σωματείο Νέων Τεχνολογιών Νομού Αχαΐας
  5. Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης
  6. Σωματείο Εργαζομένων Cosmote Θεσσαλονίκης
Ιδ. Ταχυδρομεία
  1. Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών
Χημική Βιομηχανία
  1. Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών
  2. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β.Ε.
Ξενοδοχεία – Επισιτισμός – Τουρισμός
  1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Αττικής
  2. Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας
  3. Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Μετροπόλιταν
  4. Σωματείο Εργαζομένων στο ΞενοδοχείοΧίλτον
  5. Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Μάριοτ
  6. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής
  7. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας
  8. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό Ν. Ζακύνθου
  9. Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ιωαννίνων
  10. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω
Ιδιωτική Υγεία
  1. Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Νομού Λάρισας
  2. Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών – Ιατρειών και Εργαστηρίων Β. Ελλάδας
  3. Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας
  4. Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά
  5. Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοιατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής
Δημόσια Υγεία
  1. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου
  2. Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικόν
  3. Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)
  4. Σωματείο Εργαζομένων Παίδων Πεντέλης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
  1. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λάρισας
  2. Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου « Γαλάτεια Καζαντζάκη»
  3. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  4. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αττικής « Ο Βύρωνας»
Μέταλλο
  1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
  2. Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας
  3. Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας
  4. Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας
  5. Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας
Εμπόριο – Υπηρεσίες
  1. Συνδικάτο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Αττικής
  2. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αττικής
  3. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
  4. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  5. Σωματείο Καθαριστών -Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Πειραιά
  6. Σωματείο Καθαριστών -Καθαριστριών Ν. Θεσσαλονίκης
  7. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης Κ. Μακεδονίας
  8. Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
  9. Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδης
  10. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
  11. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ»
  12. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
  13. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας
  14. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων
  15. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ηγουμενίτσας
  16. Συνδικάτο Εργ/λων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας
  17. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
  18. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
  19. Σωματείο Καθαριστριών Βόλου
  20. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας
  21. Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας
  22. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – ΕμποροϋπαλλήλωνΆρτας
  23. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Ζακύνθου
  24. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής
  25. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
  26. Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου
  27. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας
  28. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας
  29. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων
  30. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης
  31. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης
  32. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
  33. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας
  34. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας
  35. Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς
Μεταφορές
  1. Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας
  2. Σωματείο Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού
  3. Αιτωλ/κη Ένωση Χειριστών Βοηθών Λιπαντών Εκσκαπτικών και Ανυψωτικών Μηχανημάτων Ν. Αιτωλ/νίας
  4. Παράρτημα Νομού Αχαΐας Σιδηροδρομικών Σ.Σ.Π
Ναυτεργάτες
  1. Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ)
  2. Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Χρηματοπιστωτικό
  1. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής
  1. Σωματείο Μισθωτών Τεχνιτών Μακεδονίας
Ενέργεια 
  1. Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας
  2. Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε σήμερα «την ευγνωμοσύνη του» στις αρχές του Ιράνγια τη «γρήγορη» απελευθέρωση των 10 Αμερικανών πεζοναυτών που είχαν συλληφθεί την Τρίτη εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων. «Το γεγονός ότι αυτό το θέμα επιλύθηκε ειρηνικά και αποτελεσματικά καταδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της διπλωματίας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ισχύος της χώρας μας».
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι πεζοναύτες παραδόθηκαν με ασφάλεια» στις αμερικανικές αρχές, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στις αρχές του Ιράν «για τη συνεργασία τους στην ταχεία επίλυση αυτού του θέματος».
Οι 10 πεζοναύτες, εννέα άνδρες και μία γυναίκα, κρατήθηκαν για λιγότερες από 24 ώρες μετά τον εντοπισμό τους, σε δύο μικρά πολεμικά σκάφη, στα ανοιχτά του νησιού Φαρσί, στη βόρεια πλευρά του Κόλπου. «Αφού ζήτησαν συγγνώμη, απελευθερώθηκαν στα διεθνή ύδατα» καθώς «διαπιστώθηκε ότι η είσοδός τους στα χωρικά ύδατα (του Ιράν) δεν ήταν σκόπιμη», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την άποψη ότι η Ουάσιγκτον δεν θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για την είσοδο των δύο πλοιαρίων στα χωρικά ύδατα του Ιράν, με το αιτιολογικό ότι είχαν υποστεί μηχανική βλάβη. «Όταν έχει ένα πρόβλημα με το σκάφος, ζητάς συγγνώμη επειδή είχε πρόβλημα; Όχι», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «CBS News»

Την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στην τήρηση τόσο των μέτρων όσο και των χρονοδιαγραμμάτων που συμφωνήθηκαν στο 3ο μνημόνιο ήθελε να καταδείξει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτοςκατά τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπου κατέφθασε και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν.
Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε τα πάνω από 70 μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και δεσμεύτηκε για την προώθηση και των υπόλοιπων μέτρων για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και μεταξύ αυτών είναι το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό των αγροτών και τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων που δεν εντάχθηκαν στον πρόσφατο νόμο.
Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών έλεγαν πως η συνάντηση των 70 λεπτών έγινε σε «εποικοδομητικό κλίμα» και πως οι δύο πλευρές «διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».
Οι ίδιες πηγές έλεγαν επίσης ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.
Δημοσίευμα της «Deutsche Welle» αναφέρει πως στόχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν να σχηματίσει και δική του εικόνα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, όπως επίσης για τις διαθέσεις και προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη όπου θα συζητηθεί το ελληνικό μνημόνιο και η πορεία υλοποίησής του.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ευ. Τσακαλώτος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποστηρίξει αίτημα αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.
Το γεγονός επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φρίντρικ Φον Τισενχάουζ,λέγοντας πως «στη γερμανική θέση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι στη δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτήν τη θέση τον τελευταίο καιρό».
Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Πολ Τόμσεν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Σόιμπλε - Τσακαλώτου, δήλωσε πως «δεν συμμετείχε στη συνάντηση» των δυο υπουργών. Δεν απάντησε αν στη συνέχεια υπήρχε συνάντηση Σόιμπλε - Τόμσεν. Τη μη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν στη συνάντηση Σόιμπλε - Τσακαλώτου επιβεβαιώνουν πληροφορίες και από την ελληνική πλευρά.

Συνεχίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, να κρατάει ανοικτή την πόρτα στη ΝΔ, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδράσει στις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.
«Δεν αποκλείω τίποτα», δήλωσε και σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συμπόρευσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος χαρακτήρισε «υπερβολή» τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, ότι το ΠΑΣΟΚ το χωρίζει άβυσσος από τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν στην ίδια κυβέρνηση.
Επίσης, ανέφερε ότι ήταν θετική η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς και ότι βλέπει κίνδυνο για τα κόμματα του κέντρου και το ΣΥΡΙΖΑ. «Αισθάνομαι σαν ΠΑΣΟΚ ότι κινδυνεύω, αν δεν δώσει το κόμμα μας το δικό του στίγμα», είπε, ζητώντας από τη Φώφη Γεννηματά να προχωρήσει σε συνέδριο για να προσδιοριστεί το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.
Χθες, πάντως, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν. «Φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία», υποστήριξε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget