10/14/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική επίθεση των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.
Μέσα στον Οκτώβρη, η στρατιωτική "μηχανή" του Ισραήλ πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κάνοντας χρήση ακόμη και αληθινών πυρών, προχωρά σε βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, σε συλλήψεις, σε κατεδαφίσεις σπιτιών, σε αποκλεισμούς περιοχών κ.ά.
Αποτέλεσμα αυτών των αποτρόπαιων ενεργειών, που έχουν στόχο να καθυποτάξουν το λαό της Παλαιστίνης, είναι να έχουμε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 30 νεκρούς, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 1.400 και τη σύλληψη 700 Παλαιστινίων.
Η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του άμαχου παλαιστινιακού λαού έχει για άλλη μια φορά τις "πλάτες" της στήριξης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζοντας τις σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, πραγματοποιώντας ακόμη και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ισραήλ - Ελλάδας.
Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, όπως δείχνει και η συμμετοχή του στην αποστολή αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 10 με 13 Οκτώβρη.
Σε αυτή τη φάση καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να εκφράσουν με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική την αλληλεγγύη τους, με το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, για μια ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς το τείχος της ντροπής, χωρίς τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή». 

Σε δήλωσή του για το πολυνομοσχέδιο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: 
«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης -κι ότι ακόμα είναι στα σκαριά- αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου τσακίζουν το όποιο εισόδημα έχει απομείνει, τα δικαιώματα του λαού μας, για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Καμιά ανοχή στην κυβερνητική πρόκληση, ότι ο λαός δήθεν ψήφισε αυτά τα μέτρα, καμιά ανοχή στην κοροϊδία των ισοδύναμων και των δήθεν διορθώσεων.
Τα μέτρα αυτά δεν διορθώνονται, αντιπαλεύονται με οργάνωση της λαϊκής πάλης απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με το πρώτο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων. 
Το ΚΚΕ ψήφισε κατά. 
Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισαν  επίσης η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, σε μια προσπάθεια να πάρουν αποστάσεις από το τρίτο μνημόνιο που στήριξαν και με την ψήφο τους. Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.  
Το μεσημέρι ξεκίνησε η συζήτηση επί των άρθρων. Στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο δεν αποτελεί τη συνολική αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού, καθώς αυτή με τη μείζονα μεταρρύθμιση του συστήματος πρόκειται να έρθει με ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο το Νοέμβρη. Δηλαδή παραδέχτηκε ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα όχι μόνο δεν τελειώνουν εδώ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αλλά το «κυρίως ψητό» των ανατροπών είναι μπροστά.
Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Εργασίας περιορίστηκε απλά να παραπέμψει την αντιμετώπιση επιμέρους ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο του Νοέμβρη, όπως το άρθρο 31 για σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και το άρθρο 39 περί ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΑΑ.
Κυνικά ο υπουργός παραδέχτηκε την περικοπή των προνοιακών συντάξεων από τους ανασφάλιστους υπερήλικες και απλά παρέπεμψε στη μελλοντική εξέταση του θέματος, αλλά μέχρι τότε αυτή η κατηγορία των ασφαλισμένων θα παραμένει χωρίς προνοιακή σύνταξη. Για το άρθρο 39 περί ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΑΑ (επιλογή χαμηλότερων ασφαλιστικών κλάσεων) τόνισε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης πιθανά μέχρι την ψήφιση του ν/σ να πετύχει την ανάκληση της επίμαχης ρύθμισης.
Τις διατάξεις για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ωστόσο παραμένει αναπάντητο ερωτηματικό τι μέτρα -ως ισοδύναμα- θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο ή σε άλλη νομοθετική πρωτοβουλία καθώς το θέμα είναι υπό συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου.  


Η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται ως οδοστρωτήρας για να ισοπεδώσει ό,τι δεν μπόρεσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην κατ' άρθρο συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
«Επιτελείτε το ρόλο του υπαλληλικού προσωπικού των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και των πολιτικών της ΕΕ. Σε αυτόν το ρόλο ταχθήκατε και είσαστε οι πιο ικανοί για να παίξετε τη βρώμικη δουλειά. Τη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κάνουν τα άλλα κόμματα της αστικής τάξης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και ήρθε η κυβέρνηση της αριστεράς με τους ΑΝΕΛ για να κατεδαφίσει ό,τι έχει ακόμα απομείνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι αυτή η επικίνδυνη πολιτική πρέπει να συγκρουστεί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, υπογραμμίζοντας το περίσσιο θράσος με το οποίο ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν κάναμε και τίποτα φοβερό», όταν κόβει τις προνοιακές συντάξεις στους υπέργηρους ανασφάλιστους. «Φαίνεται η τακτικότητα της πολιτικής σας. Σε αυτή βαδίζετε και με το Ασφαλιστικό. Διατηρείτε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και πάνω σε αυτό έρχεστε να κατεδαφίσετε ό,τι έχει απομείνει.
Αυξάνετε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτή είναι η πολιτική σας, που είναι πολιτική επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και εξαπολύετε νέα κύματα επίθεσης», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος.
Αναφερόμενος στα προβλεπόμενα από το πολυνομοσχέδιο μέτρα και τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή των εργαζομένων και του λαού συνολικά, τόνισε ότι επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να συγκρουστεί με ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που να συντρίψει τη συγκεκριμένη πολιτική και την κυβέρνηση.

Με βάση το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» που παραδίνεται αύριο στο υπουργείο Εργασίας

Φωτιά αναμένεται να είναι το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό, που θα παραδοθεί και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το πόρισμα προβλέπει την ενσωμάτωση προτάσεων για ενιαίο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, τον ανακαθορισμό των συντάξεων που ήδη έχουν εκδοθεί, καθώς και συγχώνευση ταμείων σε ένα το ανώτερο σε τρεις φορείς.
Αναλυτικότερα το πόρισμα κινείται σε δυο άξονες: Σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη «συγχώνευση» των ταμείων και την «ομογενοποίηση» των διατάξεων για εισφορές και παροχές με αναζήτηση πρόσθετων πόρων και σε ένα σύστημα συντάξεων για τις νέες γενιές, όπου ουσιαστικά το ΙΚΑ μετεξελίσσεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου συγχωνεύονται όλα τα σημερινά ταμεία κύριας και επικουρικής σύνταξης, αλλά και εφάπαξ παροχών. Φυσικά, οι ενοποιήσεις δε θα είναι μόνο διοικητικές, αλλά και ουσιαστικές με ενιαίους κανόνες για εισφορές και παροχές, ώστε να γενικευτεί ενιαία η ασφαλιστική - συνταξιοδοτική ένδεια.
Το πόρισμα προβλέπει ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης, κύριας και επικουρικής, με πεδίο εφαρμογής και στους προ της 1/1/1993 ασφαλισμένους, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού κύριας και επικουρικής σύνταξης (νόμος Σιούφα). Ουσιαστικά, πρόκειται για «σύγκλιση» προς το χειρότερο παλαιών και νέων ασφαλισμένων στο σκέλος συντάξεις, παροχές, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κ.λπ.
Ταυτόχρονα θα έχουμε από την αρχή επανακαθορισμό συντάξεων που ήδη καταβάλλονται με αναφορά στο νέο, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της κύριας και της επικουρικής σύνταξης για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, φυσικά προς τα κάτω.
Εκτιμάται ότι κυρίως οι παλαιά ασφαλισμένοι του Ταμείου των Αυτοαπασχολουμένων, ΔΕΚΟ - Τραπεζών, Δημοσίου θα υποστούν μειώσεις 10 - 12% στις προσδοκόμενες συντάξεις τους, εάν εφαρμοστούν οι συντελεστές αναπλήρωσης που ισχύουν για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους. Ουσιαστικά, σε κίνδυνο βρίσκονται και οι υφιστάμενες συντάξεις από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Επιπλέον από την «ομογενοποίηση» και του συστήματος των εισφορών θα καταβάλλουν αυξημένες εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες.
Οι καρατομήσεις που προβλέπονται στο πόρισμα επεκτείνονται και στο προνοιακό κομμάτι, καθώς αναμένεται ο «αποχωρισμός» των προνοιακών παροχών από την Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και κατάργηση των πολλών διαφορετικών κατηγοριών ασφάλισης στο ΙΚΑ με την θέσπιση 2 ή 3 κατηγοριών όπως απλά και βαρέα γεγονός που θα συμπαρασύρει προς τα κάτω πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων.
Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της «νέας αρχιτεκτονικής» του συστήματος το πόρισμα εντάσσει προτάσεις για ένα «νέο Επικουρικό Ταμείο» πλήρως κεφαλαιοποιητικό που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, ενώ όσοι επιλέξουν να μην ενταχθούν σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν υποχρεωτικά σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, δηλαδή να αποδεχτούν και να συμμετέχουν στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος που συνιστούν τον τρίτο πυλώνα του συστήματος τα επαγγελματικά ταμεία. Η ίδια λογική διέπει και τα ταμεία εφάπαξ που πάλι το πόρισμα προκρίνει τη δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων με τους ασφαλισμένους να βάζουν πάλι το χέρι στη τσέπη (αν έχουν και μπορούν) για να «τροφοδοτήσουν» το ιδιωτικοποιημένο σύστημα. 
Αναφορικά με τη «νέα συνολική αρχιτεκτονική» του Ασφαλιστικού, η κεντρική ιδέα περιλαμβάνει ότι η ανταποδοτική σύνταξη που θα δικαιούται ο ασφαλισμένος θα αντιστοιχεί στις εισφορές όλου του εργάσιμου βίου, ενώ κομβικό ρόλο στον υπολογισμό αναμένεται να έχει ένας συντελεστής που θα συναρτάται με το «προσδόκιμο ζωής» της γενεάς του ασφαλισμένου.
Οι μειώσεις των συντάξεων σε αυτό το ενδεχόμενο θα είναι δραματικές, καθώς το σύστημα θα μπαίνει και θα ανατρέχει σε όλο τον εργάσιμο βίο του εργαζόμενου, ο οποίος θα είναι στην αρχή του με χαμηλές αποδοχές άρα και εισφορές, θα έχει εκτεταμένες περιόδους ανεργίας, άρα καθόλου εισφορές, μεγάλες περιόδους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, άρα μισές εισφορές, κ.λπ. που όλα αυτά σηματοδοτούν συντάξεις πείνας.
Οι αναφορές περί «κουμπαρά» για την ενίσχυση του συστήματος αυτό μεταφράζεται σε νέα επιβάρυνση για εργαζόμενους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους, μέσω επιβολής νέων φόρων που θα «χρηματοδοτήσουν αυτό τον νέο κουμπαρά», καθώς τον κουμπαρά των αποθεματικών τον παρέδωσαν, διαχρονικά οι κυβερνήσεις, στο κεφάλαιο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και να εκτονώσεις τις αναγκαίες αγωνιστικές αντιδράσεις στον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα, σε δηλώσεις του την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, σημείωσε ότι η αποφυγή οριζόντιων μειώσεων και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων, με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι βασικές πολιτικές αρχές για την κυβέρνηση και βάσει αυτών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Ουσιαστικά, ο υπουργός παραδέχεται νέες μειώσεις στις συντάξεις κάνοντας λόγο για αποφυγή «οριζόντιων μειώσεων», ενώ περιόρισε το ρόλο του κράτους μόνο στην «εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων με ειδική μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους», δηλαδή μόνο για τους απολύτως εξαθλιωμένους.
Φυσικά όλες αυτές οι αλλαγές θα έχουν κύριο συστατικό στοιχείο τη δραματική περικοπή συντάξεων και παροχών, αλλά κυρίως θέτουν τις βάσεις της «νέας αρχιτεκτονικής» συνολικά της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου τα πάντα διέπονται από τις αρχές της εμπορευματοποίησης, της μετακύλισης της ασφαλιστικής κάλυψης στην ευθύνη του εργαζόμενου, της ιδιωτικοποίησης του συστήματος και της εξίσωσης των όποιων παροχών στα επίπεδα «πτωχοκομείου» στο όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget