09/18/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με μήνυμά του στο «twitter» και αναφέρει πως η Σύνοδος θα αρχίσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας και στο επίκεντρο θα είναι το πώς θα διαχειριστεί η ΕΕ την προσφυγική κρίση.
Μια μέρα νωρίτερα την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι θα κληθούν να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής με κυρίαρχο θέμα τη δημιουργία ή όχι ενός μόνιμου μηχανισμού κατανομής των προσφύγων στις χώρες τις ΕΕ.
Σήμερα Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Κομισιόν για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία σε άλλες χώρες. 

Όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςστο κανάλι SBC και το δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα.
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό του βασανισμένου λαού κάθε μέρα, κάθε λεπτό και πρόσθεσε ότι η προεκλογική πόλωση οδηγεί πάντα στο χειρότερο καθώς η εμπειρία δείχνει πως αντί για το λιγότερο κακό προκύπτει το χειρότερο.
Σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία, όπως και το γεγονός ότι τους έχει σχεδόν δοκιμάσει όλους και να ψηφίσει το ΚΚΕ που είναι ψήφος δύναμης και αντεπίθεσης.
Για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι είναι καθαρά συστημικό κόμμα και ο λαός δεν πρέπει να της δώσεις άλλη ευκαιρία.
Επίσης σε ερώτηση αν προωθούνται τηλεοπτικά διάφορα γραφικά μορφώματα, απαντώντας έκανε λόγο για «σαλτιμπάγκους» και «γελοιογραφίες», που όπως είπε τους δημιουργούν και μετά τους εξαφανίζουν και πως δεν είναι υπεύθυνη στάση να ψηφιστούν.  

Ο χειμώνας έρχεται... Όλοι ξέρουμε τι έρχεται μαζί του... Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας... Όλα τα «μνημόνια» πρέπει να πεθάνουν... 
Τώρα με το ΚΚΕ για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, στο δρόμο της ανατροπής!
Δείτε το νέο προεκλογικό SPOT της ΚΝΕ εμπνευσμένο από το «Game of Thrones».

Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο από το κινητό ή την ταμπλέτα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Η απουσία στρατηγικών διαφορών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας αναδεικνύεται στην περίπτωση της παραίτησης του δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.
Όπως σημειώνει:
«Οι προεκλογικές -στο παραπέντε- μετακινήσεις στελεχών της διοίκησης του δήμου από τον ΣΥΡΙΖΑ 1 του κ. Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του κ. Λαφαζάνη, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9 Σεπτέμβρη, αλλά και η συνέχιση της συγκατοίκησης στη δημοτική αρχή σε θέσεις ευθύνης -όπως ακριβώς έγινε και με τους υπουργικούς θώκους της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ- επιβεβαιώνουν την απουσία στρατηγικών διαφορών μεταξύ των δύο εκδοχών του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία τους στον ευρωμονόδρομο, την προθυμία τους να διαχειριστούν το σύστημα, να συνεχίζουν να εφαρμόζουν από τους δήμους την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.
Αυτό άλλωστε ομολογείται από τον ίδιο το δήμαρχο στην ανακοίνωση της παραίτησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρει ότι ...αναγνωρίζει "την 6μηνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας". Δηλαδή, ακόμη και σήμερα επικροτεί την πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σύμφωνα με όλους τους εφαρμοστικούς νόμους των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, της επέκτασης του μνημονίου με τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, της λεηλασίας των ταμειακών διαθεσίμων δήμων και δημόσιων οργανισμών κ.ά.
Η υβριστική επίθεση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς του δημάρχου κ. Βασιλόπουλου προς την επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και δημοτική σύμβουλο Δανάη Γκούμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Σεπτέμβρη επιβεβαιώνει το ρόλο του ως προασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής -την οποία, κατά τα άλλα, στα λόγια όψιμα ξορκίζει».

Τις διακρατικές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με χώρες εκτός ΕΕ για το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης ναυτικών καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων.
«Κύριο χαρακτηριστικό των διακρατικών συμφωνιών, που έχουν επισυνάψει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με αυτές τις χώρες, είναι οι ναυτεργάτες να αμείβονται με το μισθό της χώρας που προέρχονται, να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία», καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία.
Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με την εγκύκλιο Νο 7529/9-9-2015 ενημερώνει τα μέλη της για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης ναυτικών αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζει ότι “είναι δυνατή η ναυτολόγηση σε πλοία υπό ελληνική σημαία ναυτικών, κατόχων αποδεικτικών ναυτικής ικανότητος που εκδόθηκαν από κάποια εκ των αναφερόμενων στον πίνακα χωρών”.
Στις 45 χώρες που περιλαμβάνονται στον πίνακα αναφέρουμε ενδεικτικά χώρες όπως: Algeria, Bangladesh, Cape Verde, Egypt, Ghana, Iran, Indonesia, Madagascar, Malaysia, Morocco, Myanmar/Burma, Pakistan, Philippines, Sri Lanka κ.ά.».
Τα Σωματεία επισημαίνουν ότι «οι ΣΣΕ δεν έχουν ανανεωθεί για το 2015, στα ποντοπόρα και μεσογειακά από το 2010, ενώ στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου στο Ν.4334/2015 είναι η απελευθέρωση των συνθέσεων των πλοίων στις θαλάσσιες μεταφορές» και καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία «να καταδικάσουν τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, που μας επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να αντεπιτεθούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».

Στις 22 Σεπτέμβρη θα γίνει η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ σήμερα Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση επιπλέον 120 χιλιάδων προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία.
Ωστόσο η πρόταση -που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό- θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ.
Ήδη πάντως η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «το μονοπάτι είναι πλέον στρωμένο για το Συμβούλιο για να εγκρίνει την πρότασή μας» και δηλώνει πως αν εγκριθεί η πρότασή της, θα «συνεργαστεί με τα κράτη-μέλη και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς έτσι ώστε να προχωρήσει η μεταφορά των προσφύγων αμέσως».
Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική πρόταση για το μόνιμο μηχανισμό, θα υιοθετηθεί με τη διαδικασία της συναπόφασης του Ευρωκοινοβουλίου με το Συμβούλιο της ΕΕ.

Τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παράσχει στρατιωτικές βάσεις και διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ αν γίνει στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή στο όνομα της αντιμετώπισης του «Ισλαμικού Κράτους»,  επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη που παρέθεσε την Πέμπτη.
Μαζί με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υποστήριξε την ανάγκη εξαπόλυσης ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, αλλά και ανάπτυξης επίγειων δυνάμεων, οι οποίες, όπως είπε, θα δημιουργούν ασφαλές περιβάλλον για την επιστροφή των προσφύγων. Στην πραγματικότητα όμως μια ΝΑΤΟική επέμβαση θα δημιουργήσει νέα κύματα ξεριζωμένων.
Ο Π. Καμμένος χρησιμοποίησε ως «φύλλο συκής» τον ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η επέμβαση θα πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα του, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να παρέμβει για να σταματήσει η χρηματοδότηση του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και για να ελέγξει το ρόλο της Τουρκίας.
Στη διάρκεια της συνέντευξης έστειλε μηνύματα για στήριξη από τους επιχειρηματικούς ομίλους, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, ενώ επανέλαβε τη θέση του για τη δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολογίας σε νησιά, αλλά και στην Κρήτη. Δεν παρέλειψε να υποσχεθεί χρηματοδοτήσεις με ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο από τα διάφορα αναπτυξιακά πακέτα και υποστήριξε ότι η ρευστότητα στις τράπεζες θα πρέπει να οδηγηθεί κατευθείαν στην αγορά.
Αναφέρθηκε ξανά στην κυβερνητική συνεργασία των ΑΝΕΛ την επομένη των εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικά μείγματα με τη ΝΔ χωρίς τα ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όπως είπε, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ «αν ήταν το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».
Ο Π. Καμμένος επιχείρησε να κοροϊδέψει ξανά το λαό, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα που θα προκύπτουν από την εφαρμογή του προγράμματος, που όμως και αυτά θα διαπραγματευθούν σκληρά με τους θεσμούς, ενώ επιτέθηκε με άσφαιρα πυρά στη διαπλοκή προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τη σκληρή πραγματικότητα που περιμένει τα λαϊκά στρώματα από την επομένη των εκλογών.

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συμβάλει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα εφαρμόσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα μέτρα του μνημονίου διατρανώνει με κάθε ευκαιρία η Φ. Γεννηματά.
«Είναι η ώρα για κυβέρνηση άμεσης δράσης και αποτελεσματικότητας», δηλώνει στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
Η Φ. Γεννηματά προτείνει το σχηματισμό «ενός ευρύτατου κυβερνητικού συνασπισμού όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, που θα στηρίζεται σε μια πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και ζητάει να έχει η «Δημοκρατική Συμπαράταξη», της οποίας ηγείται, «τη δύναμη για να την επιβάλει». Έτσι, αξιώνει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό συνεργασίας, «αν οι δύο πρώτες δεν καρποφορήσουν».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «εθνική γραμμή» τα μνημόνια που ψήφισε το κόμμα της, ενώ αναμασάει το γνωστό παραμύθι ότι η εφαρμογή των δεσμεύσεων θα επιτρέψει τη σταδιακή «επαναδιαπραγμάτευση» κάποιων από τους επαχθείς όρους του τρίτου μνημονίου.
Επίσης δεν διστάζει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή του να ηγεμονεύσει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στη θέση του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί φυσικά να “εισπηδήσει” στη σοσιαλδημοκρατία ως λαθραία πολιτική αίρεση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην Πράγα συνεδρίασε τοΕυρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις 10 Σεπτέμβρη.
Η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Γραφείου, μεταξύ άλλων, κατέληξε σε ψήφισμα αλληλεγγύης με τον αγώνα των απεργών της Κοκα Κόλα στηΘεσσαλονίκη.
Το μήνυμα αλληλεγγύης έχει ως εξής:
Η Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ που συνήλθε πρόσφατα στην Πράγα μεταφέρει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των μελών και φίλων της ΠΣΟ στην Ευρώπη, στον ηρωικό αγώνα που εδώ και δύο χρόνια οργανώνεται μέσα, ενάντια στις μαζικές απολύσεις, στις πολιτικές των μεγάλων πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο βιώνουν τις σκληρές συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, η οποία ολοένα και βαθαίνει ενώ το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές κορυφώνουν την επίθεση τους ενάντια στο εργατικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βάρβαρη επίθεση των μονοπωλίων και της ΕΕ. Ταυτόχρονα το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές με βασικό κριτήριο τη μεγαλύτερη κερδοφορία και την εκμετάλλευση μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους σε χώρες με χαμηλότερους μισθούς. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πολυεθνική εταιρεία της Κόκα Κόλα, σύμβολο του καπιταλισμού, όπου την χρονιά που πέρασε είχε κέρδη εννιαμήνου 290 εκατομμύρια ευρώ, επέλεξε να μεταφέρει την παραγωγική διαδικασία στο εξωτερικό κλείνοντας τα εργοστάσια της στην Ελλάδα και αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους άνεργους.
Όταν οι εργαζόμενοι επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, η εταιρεία προχώρησε σε απειλές και εκφοβισμούς και σε ποινικοποίηση του αγώνα.
Ο αγώνας των απεργών εργαζομένων της Κόκα Κόλα δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, της αλληλεγγύης, της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της πίστης στο δίκαιο του αγώνα. Οι απεργοί που απεργούν δύο χρόνια τώρα παρά τα βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στηρίζονται στην αλληλεγγύη των συναδέλφων για την επιβίωση τους και με πίστη στο δίκιο τους οργανώνουν διάφορες μορφές δράσης όπως είναι το μποϋκοτάζ των προϊόντων της κόκα κόλα αυξάνοντας την πίεση προς την εταιρεία.
Σας διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνετε και μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, της συσπείρωσης και του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να οικοδομηθεί ξανά η ελπίδα για μια διαφορετική πορεία».

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο διεμήνυσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, προσθέτοντας πως «δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση». Ερωτώμενος εάν η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο απάντησε: «Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».
Ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε ότι παρά την καθυστέρηση των εκλογών θα πρέπει να εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο. «Υποθέτω ότι γίνονται πολύ λίγα πράγματα», είπε. Συμπλήρωσε πως «παρόλα αυτά, εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα».
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δεν απάντησε ποιο κόμμα προτιμά το Βερολίνο. Ωστόσο, επεσήμανε πως «ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση».

Επαναλαμβανόμενο το μοντέλο. Σαβούρα με διακυμάνσεις οι πρεμιέρες, αξιοσημείωτες οι επαναλήψεις. Ίσως να 'ναι φυσικό, δυο - τρεις μέρες πριν τις εκλογές... Έτσι, στην αμερικάνικη ταινία τρόμου «Βατικανό: Απόρρητοι φάκελοι» (The Vatican Tapes - 2015) σε σκηνοθεσία Μαρκ Νεβελντίν, ο θεατής ανατριχιάζει από ανία... Τα κλισέ, η άχρηστη και χιλιοειπωμένη ιστορία εξορκισμού - παράφραση στη νιοστή της ταινίας του Φρίντκιν - και το πνεύμα μετριότητας, την κάνει μάλλον να φέρνει σε κωμωδία παρά σε φαντασιακή ιστορία (Δείτε εδώ το trailer).
Όσο για την αμερικανοβρετανική, τρισδιάστατη συμπαραγωγή επιστημονικής φαντασίας «Ant-Man» 3D (2015) σε σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ, επιβεβαιώνει ότι η ταυτόσημη δραματουργία στα φιλμ με σούπερ ήρωες κάνει τη θέαση των ταινιών του είδους τελετουργία «αυτοϊκανοποίησης», δεδομένου ότι ξέρεις ακριβώς τι θα ακολουθήσει. Ο «Ant-man», ο νέος σούπερ ήρωας της Marvel, δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτός, όσο περισσότερο μικραίνει - φορώντας ένα ειδικό κοστούμι - και φτάνει σε μέγεθος μερμηγκιού, τόσο η μυική του δύναμη αυξάνει... Με ένα συμπληρωματικό δε κράνος, μπορεί να ελέγχει στρατιές μερμηγκιών και στο τέλος μπορεί να σώσει τον κόσμο. Ενας τρόπος για να μην κοιμηθεί κανείς στην αίθουσα, είναι να αφεθεί στη... γοητεία των εφέ. Αν αυτό δε λειτουργήσει, τότε προσπαθήστε να διαβάσετε το φιλμικό κείμενο με άξονα τη σχέση Χόλιγουντ και ιμπεριαλιστικών υπηρεσιών - μυστικών τε και φανερών - και αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής με ζώνες πολέμου, που τώρα πια έφτασε η ώρα να «καθαριστούν» με αιματηρές στρατιωτικές επεμβάσεις, από τους ίδιους που πάλεψαν και πλήρωσαν αδρά για να τις καταστήσουν «βρώμικες»... (Δείτε εδώ το trailer).
Πρεμιέρα και για την αμερικάνικη κωμωδία, την τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη, «Ερωτας Χωρίς Δεσμεύσεις» (Sleeping with Other People - 2015), σε σκηνοθεσία της Λέσλι Χέντλαντ. Ταινία καταστάσεων, γευστικό μείγμα αστείας κωμικότητας, λεπτού χιούμορ και χάπι εντ, με διαλόγους που εγγυώνται καλά γκαγκς. Ένα ζευγάρι δεν πιστεύει στη μονογαμία, θέλει να παραμείνουν φίλοι σε σχέση πλατωνική, δεν καταφέρνουν όμως να το τηρήσουν. Μια εκδοχή του αιώνιου θέματος: είναι δυνατή η φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα; Ποια η σημασία της φιλίας στο πλαίσιο της ερωτικής αλχημείας; (Δείτε εδώ το trailer).
Τέλος, πρεμιέρα απόψε και για την ιταλική παραγωγή του Σαβέριο Κοστάντζο - του Ιταλού σκηνοθέτη με την πιο «απόλιδα» ποιητική - «Πεινασμένες Καρδιές» (Hungry Hearts - 2014). Κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Μάρκο Φραντσόζο «Το λουλακί παιδί», όπου ο σκηνοθέτης αξιοποιεί τις δυναμικές του θρίλερ, που θέτει στην υπηρεσία ενός στοχασμού πάνω στο ρόλο του γονιού, σε μια εποχή που τα παιδιά μετατρέπονται σε αντικείμενα συναισθηματικής κατανάλωσης. Μια Ιταλίδα κι ένας Αμερικανός στη Νέα Υόρκη, η φιλία φέρνει ερωτικό πάθος κι εκείνο καταλήγει σε εγκυμοσύνη, γάμο και τη γέννηση ενός «ξεχωριστού» παιδιού, όπως εμμονικά πιστεύει η μητέρα του, αφού το είπε κάποια «μάγισσα» επί πληρωμή. Η μητέρα κρατά το παιδί «αποστειρωμένο» από το δυτικό τρόπο ζωής, προσφέροντάς του μεταφυσικές, εναλλακτικές λύσεις και πιστεύω, απομακρύνοντάς το απ' τον πατέρα, ανοίγοντας μαζί του συγκρουσιακό μέτωπο...(Δείτε εδώ το trailer).
Κριτική: Τζία Γιοβάνη
«Ουμπέρτο Ντι» (Umberto D.) του Βιτόριο Ντε Σίκα
Αγαπημένη ταινία του Βιτόριο Ντε Σίκα το νεορεαλιστικό του αριστούργημα «Ουμπέρτο Ντι» (1953) σε σενάριο του θεωρητικού του ρεύματος, Τσέζαρε Τζαβατίνι. Η συγκεκριμένη ταινία του Ντε Σίκα, αφιερωμένη στον πατέρα του, Ουμπέρτο, ξεσήκωσε πλήθος αντιπαραθέσεων και αντιδράσεων από χριστιανοδημοκράτες κύρια πολιτικούς, με επικεφαλής τον Τζούλιο Αντρεότι, που μαινόμενος ισχυριζόταν ότι η ταινία πρόσφερε χείριστες υπηρεσίες στην εικόνα της Ιταλίας στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του μεταπολεμικού οικονομικού «θαύματος», της δεκαετίας του '50, της εκβιομηχάνισης, της κατασκευής γιγαντιαίου δικτύου υποδομών μεταφοράς, της κατανάλωσης, της κοινωνίας της μάζας, του αυτοκινήτου, της τηλεόρασης και των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, η ταινία του Ντε Σίκα δείχνει πένητες συνταξιούχους, θύματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να διαδηλώνουν για αυξήσεις στη σύνταξη και το αστικό κράτος, μέσω της αστυνομίας του, να απαντά με γερό ξυλοφόρτωμα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές, ο αξιοπρεπής Ουμπέρτο Ντι με ζωή συνώνυμο της στέρησης. Ζει σε μια μίζερη κάμαρα γεμάτη μυρμήγκια στην πανσιόν μιας χοντρόπετσης σπιτονοικοκυράς, με μοναδική συντροφιά το σκύλο του και μια νεαρή έγκυο υπηρέτρια που δεν ξέρει ποιος από τους δύο «φίλους» που συναντά είναι ο πατέρας του παιδιού της...
Κοινωνική καταγγελία, ολοκληρωμένα, ευαίσθητα και οξυδερκή ψυχολογικά πορτρέτα. Τα γηρατειά και η μοναξιά αποδίδονται με σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τόνους λυρικούς, ο κατακερματισμός των γεγονότων αντικατοπτρίζει τον επώδυνο ρυθμό της ζωής. Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας ερασιτέχνης, σινεφίλ, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Ερμηνεία μετρημένη με στιγμές αυτοσαρκασμού. Καινοτόμα στοιχεία διακρίνονται στο στιλιστικό χαρακτήρα του φιλμ. Για παράδειγμα, η κάμερα ακολουθεί τις χειρονομίες - του συνταξιούχου και της υπηρέτριας - και τις αποσυνθέτει σε σειρά αυτόνομων στιγμών, με απεικονιστική κατάδειξη ανεξάρτητη από τα αίτια της ιστορίας. Επίσης, ένα είδος αφήγησης που «προχωρά» μέσα από τον κατακερματισμό των επεισοδίων της καθημερινότητας σε μια αλληλουχία γεγονότων που δεν ανταποκρίνονται σε καμιά αναγκαιότητα δραματοποίησης. Η τεχνική αυτή, κατά τον θεωρητικό Αντρέ Μπαζέν, κάνει την ταινία να στοιχίζεται στην ευθεία του Προυστ, ως στηριγμένη στη διαρκή ανακάλυψη και την αναπαράσταση ενός πραγματικού χρόνου, του ενεστώτα, ενώ η υπαρξιακή αγωνία και η οπτική ερήμωση θυμίζουν Κάφκα. Ο Τζαβατίνι πάντως δεν παραλείπει να χαράξει την τυπική του αισιόδοξη κατάληξη...
Παραγωγή: Ιταλία, (1953)
«Στρόμπολι» ( Stromboli, Terra di Dio), του Ρομπέρτο Ροσελίνι
Η ταινία «Στρόμπολι» (1950) που κυκλοφόρησε σε τρεις εκδοχές, δε συνιστά απλά οχυρό του νεορεαλισμού, αλλά και λαμπρό παράδειγμα ενός νέου και «ελεύθερου στυλ» σινεμά που θα επηρεάσει τον ιταλικό κινηματογράφο της δεκαετίας του '60. Από στιλιστικο-αφηγηματική οπτική, η ταινία έχει και αξία ντοκιμαντέρ - τεκμηριώνει τοπικές συνήθειες π.χ. το ψάρεμα του τόνου ή την έκρηξη του ηφαιστείου που πραγματοποιήθηκε κατά τα γυρίσματα - αλλά και αυτοβιογραφίας, σε ό,τι αφορά το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστριά του. Χαράζει, δε, μια καινούργια, εξελικτική φάση, σε θεματικό και στιλιστικό επίπεδο, στο έργο του Ροσελίνι, καθώς και το ξεκίνημα της σύνθετης σχέσης του σκηνοθέτη με τη Σουηδή ηθοποιό Ινγκριντ Μπέργκμαν. Σχέση που γεννήθηκε από επιστολή της Μπέργκμαν προς το σκηνοθέτη, που ζητούσε να δουλέψει μαζί του. Η συνεργασία αυτή οδήγησε αμφοτέρους σε καλλιτεχνική ανέλιξη, εμφανή στις ταινίες της περιόδου «Stromboli, Terra di Dio», «Europa '51» και «Viaggio in Italia». Ο Ροσελίνι στο «Στρόμπολι» ανατρέπει την εικόνα της Μπέργκμαν, απογυμνώνοντάς την από τα χολιγουντιανά σχήματα, κάνοντάς την πιο ανθρώπινη και λιγότερο σταρ. Η Μπέργκμαν γίνεται η Κάριν, πρόσφυγας από τη Λιθουανία, κλεισμένη σε ιταλικό στρατόπεδο για συνεργασία με τον κατακτητή. Επειδή δεν της χορηγούν άδεια να καταφύγει στη Λατινική Αμερική, παντρεύεται έναν Σικελό ψαρά για να βγει απ' το στρατόπεδο. Μετά το γάμο, το ζεύγος εγκαθίσταται στο πάτριο Στρόμπολι, όπου η γυναίκα υποφέρει απομονωμένη και περιθωριοποιημένη, σ' ένα περιβάλλον που δεν κατανοεί και δεν αποδέχεται. Η άθεη και ορθολογική της νοοτροπία τη σπρώχνει να εγκαταλείψει το νησί, εμποδίζεται όμως από την εχθρική φύση του ηφαιστείου, μια δύναμη θεϊκή...
...που σπρώχνει τον Ροσελίνι να πειραματίζεται. Βλέπει στο ηφαίστειο ένα συμβολικό στοιχείο, απειλητικό κι έτοιμο να εκραγεί, που θρέφεται από το δράμα και τη σύγκρουση, που ο σκηνοθέτης ερμηνεύει σύμφωνα με μια πολλαπλότητα οπτικής. Ο ρόλος της Κάριν προοριζόταν για την Αννα Μανιάνι, με την οποία ο Ροσελίνι είχε ερωτική σχέση. Τώρα έχει η Μπέργκμαν ερωτική σχέση με το σκηνοθέτη και γι' αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδαλιστικού Τύπου. Σαν την Κάριν εκτεθειμένη στα βλέμματα των ιθαγενών. Αλλά και ο Ροσελίνι βρίσκεται στο περιθώριο του επίσημου σινεμά, που ποτέ δεν τον αποδέχτηκε ολοσχερώς και πεπεισμένα...
Με τους: Ινγκριντ Μπέργκμαν, Μάριο Βιτάλε κ.ά.
Παραγωγή: Ιταλία (1950)
«Η σειρήνα του Μισισιπή» (La sirene du Mississipi) του Φρανσουά Τριφό
 Από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Τριφό η διασκευή της νουβέλας «La sirene du Mississipi» του William Irish, προαναγγέλλεται ήδη στην προηγούμενη, «Κλεμμένα φιλιά» (1968), όταν ο Ζαν Πιερ Λεό κρατάει στο χέρι του το προαναφερθέν βιβλίο. Ο Τριφό γυρίζει ένα θρίλερ - κόσμημα, με θέμα τη γνώση της πραγματικότητας μέσα από τον έρωτα, φόρο τιμής στον Ζαν Ρενουάρ και κλείσιμο ματιού στην ατμόσφαιρα και τις φιγούρες του Χίτσκοκ. Πρόκειται για θρίλερ κατασκευασμένο μέσα στο αρχικό ημίωρο, όταν ενδείξεις και λεπτομέρειες αρχίζουν να σωρεύονται από τη στιγμή που η προσωποποίηση της σειρήνας που μαγεύει τον αφελή άνδρα κατεβαίνει από το πλοίο «Mississipi» μέσα σε υπαινικτική ατμόσφαιρα, που θέλει πίσω από μια σχέση φαινομενικά τέλεια, να κρύβεται ένα μυστήριο που περιμένει να εξιχνιαστεί. Το θρίλερ του Τριφό, παρά τον τέλειο μηχανισμό νουάρ στο στόρι, χάνει σε ένταση τόσο, με τις πολλαπλές ανατροπές του σεναρίου που προϊδεάζουν συχνά για το απίθανο, όσο κι όταν το μυστήριο αντικαθίσταται από την ολοκληρωτική επιθυμία και ανάγκη του ενός για τον άλλον να είναι μαζί απέναντι στους πάντες και τα πάντα. Σχέση που καταλήγει σε ζάλη, σε έναν ατέρμονα ίλιγγο.
Ενας πάμπλουτος ιδιοκτήτης φυτειών καπνού στον Ινδικό Ωκεανό συνδέεται μέσω αλληλογραφίας με μια άγνωστη γυναίκα. Όταν εκείνη φθάνει στο νησί αποδεικνύεται ότι δεν είναι η γυναίκα της φωτογραφίας. Είναι διαφορετική, όμορφη, γοητευτική και ο άνδρας ανίκανος να αντισταθεί, την παντρεύεται. Μετά την εισαγωγική, ειδυλλιακή συμβίωση, εκείνη αποδεικνύεται διαφορετική, έμπειρη κλέφτρα που ξέρει να σαγηνεύει με τεχνάσματα, να αποπλανά και να φεύγει με τα λεφτά. Η πανέμορφη Κατρίν Ντενέβ στο ρόλο ψυχρής υπολογίστριας και διφορούμενης μοιραίας γυναίκας, παρά το έλλειμμα ευελιξίας και αποχρώσεων στην ερμηνεία, σε μια από τις λαμπρότερες εμφανίσεις της.
Με τους: Κατρίν Ντενέβ, Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μισέλ Μπουκέ, κ.ά.
Παραγωγή: Γαλλία (1969)

Ήδη από το 2012, όταν στο πλαίσιο των εντεινόμενων διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση έβγαινε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μιας «κυβέρνησης της αριστεράς». Το ΚΚΕ εξηγούσε ότι κάθε κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ανεξάρτητα από προθέσεις, θα είναι όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να μεταλλαχθεί στο αντίθετό της, δηλαδή σε μια κυβέρνηση - όργανο των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΚΕ απαντούσε και σε όσους εργαζόμενους το καλούσαν καλοπροαίρετα, ως μια δύναμη που την εμπιστεύονται, να «μπει» σε μια τέτοια «κυβέρνηση της Αριστεράς» με τον ΣΥΡΙΖΑ ή, τουλάχιστον, να την ανεχτεί σε 5 - 10 ζητήματα για την ανάκτηση ορισμένων απωλειών του λαού: Το ΚΚΕ εξηγούσε ότι μπαίνοντας σε μια κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος, όχι μόνο δε θα εγγυόταν καμία ανακούφιση του λαού, καμία ανάκτηση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά θα ακυρωνόταν ως Κομμουνιστικό Κόμμα, ως κόμμα που παλεύει στην πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Θα γινόμασταν το «ριζοσπαστικό δεκανίκι» σε μια κυβέρνηση που, αντικειμενικά, υπακούοντας στους σιδερένιους οικονομικούς νόμους του καπιταλισμού, θα συνέχιζε την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Το 7μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε περίτρανα ότι το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό: Ποτέ και πουθενά δεν επιβεβαιώθηκαν και ούτε πρόκειται να επιβεβαιωθούν τα παμπάλαια οπορτουνιστικά και αναθεωρητικά ιδεολογήματα και οι αυταπάτες για τη δυνατότητα μέσα από αριστερές κυβερνήσεις ο καπιταλισμός και η εξουσία του κεφαλαίου να τεθούν στην υπηρεσία του λαού.
Η «κυβέρνηση της αριστεράς» στην Ελλάδα, όπως και οι πρόγονοί της σε όλο τον κόσμο -από τις κυβερνήσεις της «αλλαγής» και της «κεντροαριστεράς», μέχρι τις κυβερνήσεις ακόμα και με τη συμμετοχή Κομμουνιστικών Κομμάτων- όχι μόνο δεν ανακούφισε το λαό και δεν αναπλήρωσε τις τεράστιες απώλειές του στα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο δεν κινήθηκε σε κατεύθυνση κάλυψης των σύγχρονων αναγκών του, αλλά, αντίθετα, πρόσθεσε ένα νέο βάρβαρο μνημόνιο στην πλάτη του, για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Η πείρα του 7μήνου επιβεβαιώνει ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και με αυτούς που τώρα πήγαν στη ΛΑΕ- δεν αποτέλεσε καμία «ρωγμή» στο σύστημα, ίσα ίσα ήταν η συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, το αναγκαίο για το σύστημα εργαλείο για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, εκεί μάλιστα που «κώλωναν» τα κλασικά αστικά κόμματα:
-- Πρώτα πρώτα, η «κυβέρνηση της αριστεράς» στηρίχτηκε στην ανάδειξή της από σημαντικά τμήματα του κεφαλαίου, με την προσδοκία ότι αυτή θα μπορέσει καλύτερα να διαπραγματευτεί μια χαλάρωση της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, που θα έδινε μεγαλύτερα περιθώρια κρατικής στήριξης των εγχώριων ομίλων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική συναίνεση.
-- Ήδη, πριν αναλάβουν την αστική διακυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν διαβεβαιώσεις για τη «συνέχεια του κράτους», για το σεβασμό τους στις στρατηγικές επιλογές του εγχώριου κεφαλαίου για συμμετοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και στις δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτήν.
-- Στο πλαίσιο της «συνέχειας του κράτους», σε όλο το 7μηνο, που κατέληξε στο νέο μνημόνιο, η «κυβέρνηση της αριστεράς» απέδειξε ότι αποτελεί όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου: Έβαλε χέρι στα αποθεματικά και διαθέσιμα Ταμείων και δημόσιων οργανισμών για να πληρώνει τα δάνεια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έδωσε φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, διέγραψε χρέη που προέρχονται ακόμα και από λαθρεμπόριο, απέρριψε κάθε πρόταση νόμου ή τροπολογία του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού, έστησε «κοινωνικούς διαλόγους» για να «θάψει» μαζί με την εργοδοσία κάθε σκέψη για ανάκτηση απωλειών, άφησε έρμαια τους εργαζόμενους στις επιθέσεις του κεφαλαίου, με απολύσεις, μειώσεις μισθών την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων κά.
-- Εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι και σήμερα, μετά την υπογραφή του νέου βάρβαρου μνημονίου, πυκνώνουν οι δηλώσεις αστικών επιτελείων εντός και εκτός Ελλάδας ότι μια κυβέρνηση με πρωταγωνιστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη κατάλληλη να περάσει τις νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, διασφαλίζοντας τις μικρότερες δυνατές εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις...
Μπροστά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, την ώρα που ο μεν ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξαναλανσάρει τα φούμαρα περί «κυβέρνησης - οχυρού μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική (...) ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα» και η δε ΛΑΕ επιχειρεί να αναστηλώσει την αυταπάτη ότι μπορεί μια κυβέρνηση στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου να γίνει εφαλτήριο για ριζοσπαστικές αλλαγές. Η ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ κόντρα σε κάθε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και το λαό.

Σε 9 γλώσσες μεταφράστηκε το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη 2015.
Συγκεκριμένα, έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Ρώσικα, ταΑραβικά, τα Ισπανικά, ταΓερμανικά, τα Γαλλικά, ταΙταλικά, τα Τούρκικα και τα Αλβανικά.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget